Noodhulpteams en politieagenten werken in de nasleep van een brand die overdag uitbrak in een nachtclub in Istanbul, Turkije, dinsdag 2 april 2024. Een brand in een nachtclub in Istanbul tijdens renovatiewerkzaamheden heeft dinsdag aan minstens 29 mensen het leven gekost, aldus ambtenaren en rapporten. Verschillende mensen, waaronder managers van de club, werden aangehouden voor ondervraging. (AP Photo/Khalil Hamra)
Hulpteams en politieagenten werken in de nasleep van een brand die overdag uitbrak in een nachtclub in Istanbul, Turkije, dinsdag 2 april 2024. Een brand in een nachtclub in Istanbul tijdens renovatiewerkzaamheden heeft dinsdag aan minstens 29 mensen het leven gekost, aldus ambtenaren en rapporten. Verschillende mensen, waaronder managers van de club, werden aangehouden voor ondervraging. (AP Photo/Khalil Hamra)

OAN’s James Meyers
10:00 AM -Tuesday, April 2, 2024

Een grote brand in een nachtclub in Istanbul, Turkije, heeft volgens meerdere berichten en plaatselijke functionarissen aan ten minste 29 mensen het leven gekost. 

Advertentie

Volgens de gouverneur van Istanbul werd ten minste één persoon behandeld in een ziekenhuis.

De nachtclub Masquerade, die werd gesloten voor renovatie, was gevestigd op de begane grond en kelderverdieping van een woongebouw van 16 verdiepingen in de wijk Besitkas. De brand werd uiteindelijk geblust, volgens ambtenaren.

Gouverneur Davut Gul vertelde verslaggevers dat de brand wordt onderzocht en dat de slachtoffers vermoedelijk betrokken zijn bij de bouw van het 16 verdiepingen tellende gebouw.

Aanvullend verklaarde de politie dat ze zes mensen hebben aangehouden voor ondervraging, waaronder managers van de nachtclub, de accountant en partners, evenals een persoon die de leiding had over de renovaties.

Herkozen burgemeester Ekrem Imamoglu van Istanbul heeft zijn medeleven betuigd aan X. 

“Moge God genade hebben met onze burgers die hun leven verloren,” schreef hij op X.

Imamoglu zei dat er meerdere brandweerlieden en medische teams naar de plaats van het ongeval zijn gestuurd.

Hij zei ook dat de autoriteiten het hele gebouw aan het inspecteren waren om de veiligheid te beoordelen. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *