De Black Lives Matter Global Network Foundation is momenteel verwikkeld in een juridische strijd met de Tides Foundation, een progressieve non-profit die wordt gesteund door George Soros. In de rechtszaak, die is aangespannen bij het Superior Court van Californië in Los Angeles, wordt Tides beschuldigd van frauduleuze praktijken door het achterhouden van meer dan 33 miljoen dollar die bedoeld is voor BLM. De controverse begon nadat BLM Global in 2022 de relatie met Tides beëindigde, maar het geld zou niet zijn teruggegeven. In plaats daarvan wordt Tides ervan beschuldigd het geld te hebben doorgesluisd naar verschillende niet-aangesloten BLM-hoofdstukken in het hele land.

[embedded content]

ZStack – Maak Uw Immuunsysteem Schoon, Weerbaar en Resistent (Gebruik code RVM voor korting)

BLM Global beweert dat Tides quasi-bankactiviteiten heeft ontplooid zonder het juiste toezicht, dat van toepassing zou moeten zijn op traditionele financiële instellingen. Volgens BLM had Tides mondeling toegezegd de donaties terug te geven zodra BLM Global haar 501(c)(3) belastingvrije status zou verkrijgen. Er ontstonden echter discrepanties toen naar verluidt 4,75 miljoen dollar zonder duidelijke rechtvaardiging werd overgemaakt naar een afdeling van BLM in Oklahoma City, wat vragen opriep over de behandeling van de fondsen.

De rechtszaak belicht ook een conflict met BLM Grassroots, een andere BLM-organisatie. De oprichtster, Melina Abdullah, heeft eerder geprobeerd om BLM Global aan te klagen over de toewijzing van fondsen, maar de rechtszaak werd afgewezen en ze werd veroordeeld tot het betalen van $700.000 aan juridische kosten. Dit interne conflict binnen de BLM organisaties onderstreept de complexe dynamiek van de distributie van fondsen en de verwachtingen van grassroots chapters versus nationale entiteiten.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/blm-klaagt-soros-gesteunde-stichting-aan-die-betrokken-is-bij-anti-israel-kampen-op-universiteiten-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/blm-klaagt-soros-gesteunde-stichting-aan-die-betrokken-is-bij-anti-israel-kampen-op-universiteiten-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/blm-klaagt-soros-gesteunde-stichting-aan-die-betrokken-is-bij-anti-israel-kampen-op-universiteiten-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/blm-klaagt-soros-gesteunde-stichting-aan-die-betrokken-is-bij-anti-israel-kampen-op-universiteiten-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/blm-klaagt-soros-gesteunde-stichting-aan-die-betrokken-is-bij-anti-israel-kampen-op-universiteiten-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/blm-klaagt-soros-gesteunde-stichting-aan-die-betrokken-is-bij-anti-israel-kampen-op-universiteiten-videos-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/blm-klaagt-soros-gesteunde-stichting-aan-die-betrokken-is-bij-anti-israel-kampen-op-universiteiten-videos-5.jpg

Tides heeft in reactie op de beschuldigingen verklaard dat het altijd de bedoeling is geweest om lokale BLM-hoofdstukken te steunen in plaats van de goed gefinancierde nationale organisatie, wat duidt op een fundamenteel meningsverschil over de verdeling van de miljoenen die zijn ontvangen na de verhoogde donaties na 2020.

Stop Risking Your Safety: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

Dit juridische geschil legt niet alleen de nadruk op bestuurlijke kwesties en transparantie binnen grote non-profitorganisaties op het gebied van sociale rechtvaardigheid, maar ontketent ook een bredere discussie over de verantwoordingsplicht van organisaties die grote sommen donorgeld beheren die bedoeld zijn voor gemeenschapsactivisme. Naarmate de zaak vordert, zal het waarschijnlijk meer licht werpen op de financiële praktijken van belangengroepen en het toezicht dat nodig is om het vertrouwen van donateurs en de integriteit van de organisatie te behouden.

[embedded content]

Radicalen ONMASKED: Saul Alinsky’s ‘Regels voor radicalen’ en het huidige politieke landschap [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *