Democratisch presidentskandidaat Joe Biden spreekt over zijn "Build Back Better" Clean Energy Economic Plan
WILMINGTON, DELAWARE - 14 JULI: Democratisch presidentskandidaat voormalig vicepresident Joe Biden spreekt in het Chase Center op 14 juli 2020 in Wilmington, Delaware. Biden maakte opmerkingen over het 'Build Back Better' economisch plan voor schone energie van zijn campagne. (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)

Democratische presidentskandidaat Joe Biden spreekt over zijn “Build Back Better” economisch plan voor schone energie
WILMINGTON, DELAWARE – 14 JULI: Democratisch presidentskandidaat voormalig vicepresident Joe Biden spreekt in het Chase Center op 14 juli 2020 in Wilmington, Delaware. Biden maakte opmerkingen over het ‘Build Back Better’ economisch plan voor schone energie van zijn campagne. (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
9:04 AM – zondag 14 april 2024

President Joe Biden heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu laten weten dat de Verenigde Staten niet zullen deelnemen aan een tegenaanval op Iran.

Advertentie

Volgens een Amerikaanse functionaris zei Biden tegen Netanyahu dat hij de onderscheppingen van zaterdag als een overwinning moest beschouwen omdat de aanvallen van Iran grotendeels ineffectief waren geweest en Israëls superieure militaire capaciteit toonden.

Het vermogen om grote schade af te wenden is volgens John Kirby, woordvoerder nationale veiligheid van het Witte Huis, het bewijs van Israëls “militaire superioriteit” en laat zien dat Iran niet de “militaire macht is die ze beweren te zijn.”

Volgens een andere Amerikaanse functionaris vroeg minister van Defensie Lloyd Austin aan minister Yoav Gallant, zijn Israëlische tegenhanger, om de Verenigde Staten van tevoren te informeren over een mogelijke tegenaanval door Israël.

Biden heeft zondag een vergadering belegd met de andere leiders van de Groep van Zeven (G7) om te praten over een “gezamenlijke diplomatieke reactie”, met een focus op niet-militaire maatregelen die de kans op een groter conflict zouden verkleinen.

“Ik heb hem verteld dat Israël een opmerkelijke capaciteit heeft laten zien om zich te verdedigen tegen zelfs ongekende aanvallen en deze te verslaan – waarmee het een duidelijke boodschap aan zijn vijanden stuurt dat zij de veiligheid van Israël niet effectief kunnen bedreigen,” zei Biden in een verklaring na zijn gesprek met Netanyahu.

Op zondag gaf Gallant een waarschuwing en zei dat het conflict met Iran “nog niet voorbij is” Israël’s vergadering van het oorlogskabinet zal naar verwachting een gedetailleerde bespreking bevatten van de reactieopties van het land.

Hossein Salami, de commandant van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde, gaf een bittere waarschuwing uit, waarin hij verklaarde dat er een “nieuwe vergelijking” was gemaakt en dat Teheran onmiddellijk zou reageren als Israël vergeldingsmaatregelen zou nemen.

Dit is een verhaal in ontwikkeling. Kom terug voor updates.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *