US President Joe Biden luistert tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Japanse premier Fumio Kishida (buiten beeld) in de Rose Garden van het Witte Huis in Washington, DC, 10 april 2024. (Foto door ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP via Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
3:23 PM – woensdag 10 april 2023

Een andere gênante blunder ging viral online onder degenen die beweren dat president Biden mentaal te incompetent is voor nog een termijn van vier jaar. De blunder had betrekking op de uitspraak van de president op woensdag, toen hij zei dat de kiezers “Mij moeten kiezen… Ik ben in de 20e eeuw.”

Advertentie

Aan het einde van een gezamenlijke persconferentie met de Japanse premier Fumio Kishida in de Rose Garden van het Witte Huis, maakte Biden, 81, de opmerking.

“Waarom schreeuwt niet iedereen tegelijk?” beweerde de president sarcastisch toen verslaggevers vragen stelden.

Biden werd ondervraagd door Peter Alexander van NBC News over het abortusdebat in Arizona, waar het Hooggerechtshof van de staat op dinsdag besloot dat een wet uit 1864 die abortussen verbiedt vanaf het moment van conceptie nog steeds van kracht is, met als uitzondering het redden van het leven van de moeder.

“Kies mij,” antwoordde Biden. “…Ik ben in de 20e, 20e eeuw,” vervolgde de president.

Een minuut later realiseerde Biden zich zijn fout en voegde eraan toe: “21st eeuw! Toen niet. Ze waren niet eens een staat.”

De oudste president ooit van het land begon vervolgens door te drammen terwijl verslaggevers meer vragen afblaften.

Biden verklaarde later ook: “De oorlog in Oekraïne komt tot een einde doordat de leider van het Huis een stemming toestaat [over extra militaire hulp]” terwijl hij antwoordde op een vraag van een andere verslaggever over hoe het conflict zou eindigen.

Volgens opiniepeilingen zijn de meeste kiezers ongerust over Biden’s mentale capaciteiten en leeftijd met betrekking tot de komende verkiezingen. Als hij een tweede termijn uitzit, zal hij 86 jaar oud zijn tegen de tijd dat zijn termijn afloopt.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *