Verschillende prominente pro-Israël donoren die Joe Biden eerder steunden, uiten nu sterke bezwaren tegen zijn recente beleidsstandpunt over Israël. Temidden van de escalerende spanningen in het Midden-Oosten gaf Biden aan dat de VS de wapenleveranties aan Israël zou stopzetten als het doorgaat met een invasie van Rafah in Gaza, zoals vermeld in een interview met CNN. Deze beslissing heeft kritiek uitgelokt van invloedrijke figuren binnen de Democratische Partij, zoals Haim Saban en Mark Mellman, die stellen dat deze stap de betrekkingen tussen de VS en Israël kan verzwakken en tegenstanders kan aanmoedigen.

[embedded content]

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Saban uitte in een e-mail die werd onthuld door Axios zijn afschuw over de beslissing van Biden. Hij suggereerde dat het een negatief signaal is naar bondgenoten en dat het de doelstellingen ondermijnt om Hamas te verslaan, een doel dat Biden zelf heeft verwoord. Mellman, die de Democratic Majority for Israel vertegenwoordigt, sloot zich aan bij deze gevoelens en erkende Biden’s historische steun voor Israël, maar plaatste vraagtekens bij de recente koerswijziging in het Amerikaanse beleid. Deze controverse komt op een moment dat Biden probeert een evenwicht te vinden tussen de verschillende standpunten binnen zijn partij, vooral nu de verkiezingen in november naderen.

Het debat reikt verder dan diplomatieke kringen, met mogelijke gevolgen voor de politieke achterban van Biden, omdat sommige donoren zich verraden voelen door wat zij zien als een belangrijke beleidswijziging. De House Oversight Committee heeft zelfs een onderzoek ingesteld naar de zaak, wat de ernst benadrukt van de bezorgdheid onder Amerikaanse wetgevers over de benadering van Israël door het regime en zijn veiligheidsbehoeften.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/biden-megadonor-joe-nam-een-slechte-slechte-slechte-beslissing-video.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/biden-megadonor-joe-nam-een-slechte-slechte-slechte-beslissing-video.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/biden-megadonor-joe-nam-een-slechte-slechte-slechte-beslissing-video-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/biden-megadonor-joe-nam-een-slechte-slechte-slechte-beslissing-video-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/biden-megadonor-joe-nam-een-slechte-slechte-slechte-beslissing-video-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/biden-megadonor-joe-nam-een-slechte-slechte-slechte-beslissing-video-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/biden-megadonor-joe-nam-een-slechte-slechte-slechte-beslissing-video-5.jpg

Deze situatie illustreert de complexe dynamiek van internationale diplomatie, partijpolitiek en verkiezingsstrategie, die allemaal samenkomen bij een kritieke beslissing over buitenlands beleid. De reacties die zich ontvouwen zullen het politieke en diplomatieke traject van de VS waarschijnlijk aanzienlijk beïnvloeden, aangezien de betrokkenen blijven debatteren over de beste manier om langdurige bondgenoten te steunen en tegelijk bredere geopolitieke uitdagingen aan te pakken.

Het verhaal van binnenuit over de geheime operatie van de CIA om de Iraanse democratie omver te werpen [VIDEOS]

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingsaliber!

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *