President Joe Biden maakt opmerkingen over voorgestelde uitgaven voor kinderopvang en andere investeringen in de "zorgeconomie" tijdens een bijeenkomst bij Union Station, dinsdag 9 april 2024, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
President Joe Biden spreekt zich uit over de voorgestelde uitgaven voor kinderopvang en andere investeringen in de “zorgeconomie” tijdens een bijeenkomst bij Union Station, dinsdag 9 april 2024, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

OAN’s James Meyers
8:28 AM – vrijdag 12 april 2024

De regering-Biden heeft aangekondigd nog eens $7,4 miljard aan studieleningen kwijt te schelden, vlak voor de komende presidentsverkiezingen. 

Advertentie

Biden zei dat het nieuwste plan voor kwijtschelding van studieleningen zich zal richten op naar schatting 277.000 leners in heel Amerika, met een nationale schuld van meer dan 34,5 biljoen dollar. 

De president prees zijn Saving on a Valuable Education (SAVE) plan, dat kwam nadat het Hooggerechtshof (SCOTUS) Biden’s plan voor kwijtschelding van studieleningen tegenhield. 

“Deze 277.000 kredietnemers zijn ingeschreven in het SAVE Plan van mijn regering, of werden goedgekeurd voor verlichting vanwege de verbeteringen die we hebben aangebracht aan de Income-Driven Repayment Plans en Public Service Loan Forgiveness,” zei Biden in een persbericht. “Vanaf de eerste dag van mijn regering heb ik beloofd om ervoor te vechten dat hoger onderwijs een ticket naar de middenklasse is en geen barrière voor kansen.”

Eveneens zei Biden dat hij zal beloven om “nooit te stoppen” met het werken aan het kwijtschelden van studieschulden, waarmee hij een schot voor de boeg nam op Republikeinen die tegen terugbetalingsplannen voor studentenleningen zijn geweest. 

“Republikeinse gekozen functionarissen in 18 staten willen voorkomen dat hun eigen kiezers kunnen profiteren van het SAVE-plan,” zei Karine Jean-Pierre, persvoorlichter van het Witte Huis. “Ze willen een einde maken aan SAVE en de maandelijkse betalingen van hun kiezers laten stijgen, zodat ze onder een enorme schuldenberg blijven zitten zonder dat het einde in zicht is.”

“De president zal blijven vechten om mensen meer ademruimte te geven en zal elk instrument dat tot zijn beschikking staat gebruiken om leners te helpen.”

Volgens het Department of Education (DOE) zouden de nieuwe plannen de opgebouwde en gekapitaliseerde rente voor miljoenen leners doen golven, schulden automatisch kwijtschelden voor leners en studieschuld elimineren voor leners die 20 jaar of langer in afbetaling zijn. 

Bijkomend zijn de plannen er ook om diegenen te helpen die zijn ingeschreven in programma’s met een lage financiële waarde, en om leners te helpen die moeilijkheden ondervinden bij het terugbetalen van hun leningen. 

Het onlangs aangekondigde plan voor kwijtschelding van studieleningen komt op een moment dat 18 staten een rechtszaak hebben aangespannen tegen Biden’s plan voor studieleningen. 

Arkansas, Florida, Georgia, Ohio, Missouri, North Dakota en Oklahoma sloten zich aan bij een groeiend aantal staten en dienden dinsdag een klacht in tegen het plan.

De rechtszaak van Andrew Bailey (R-Mo.), procureur-generaal van Missouri, heeft bovendien aangevoerd dat het “SAVE”-plan van Biden, dat oorspronkelijk in februari werd aangekondigd, illegaal is en de belastingbetaler naar schatting $475 miljard zou kosten. 

“Met zijn pennenstreek probeert Joe Biden werkende inwoners van Missouri op te zadelen met een schuld van een half biljoen dollar. De grondwet van de Verenigde Staten maakt duidelijk dat de president niet bevoegd is om eenzijdig de schulden van miljoenen Amerikanen op het gebied van studieleningen kwijt te schelden zonder uitdrukkelijke toestemming van het Congres,” vertelde Bailey aan Fox News Digital.

“De president mag de grondwet niet dwarsbomen als dat zijn politieke agenda uitkomt. Ik dien een aanklacht in om zijn beschamende poging te stoppen om de verkiezingen van 2024 te kopen, wat een directe schending van de wet is. De grondwet zal iets blijven betekenen zolang ik procureur-generaal ben.”

Volgens het DOE krijgt het publiek de gelegenheid om commentaar te geven op de voorgestelde acties “in de komende weken.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *