Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Geld dat werd doorgesluisd via het Oekraïense gasbedrijf Burisma is de afgelopen jaren gebruikt om terroristische aanslagen en moorden in Rusland en andere landen te plegen. Dat heeft de Russische federale onderzoekscommissie gezegd, meldt Reuters.

Burisma is vorig jaar opgeheven. Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president, zat in de bestuursraad van het bedrijf.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/aan-hunter-biden-gelinkt-oekraiens-bedrijf-gebruikt-voor-terreuraanslagen-in-rusland-1.png
Aanklacht

De terroristische activiteiten waren gericht op het uitschakelen van prominente (politieke) figuren en het veroorzaken van economische schade, zei woordvoerster van de commissie Svetlana Petrenko.

Het onderzoek is op touw gezet na een aanklacht die na de aanslag in een concertgebouw buiten Moskou was ingediend door een aantal Russische parlementsleden en beroemdheden. Zij stelden dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten een aantal aanslagen op Russische bodem hadden georkestreerd.

CIA

Mike Benz, die op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gewerkt, zei eerder dat Burisma een CIA-operatie was. “En wie zat net als Hunter Biden in de bestuursraad van […] Burisma? Cofer Black, die 30 jaar voor de CIA heeft gewerkt.”

Volgens Benz is Hunter Biden onderdeel van meerdere CIA-operaties. “Dat is waarom hij onaantastbaar is.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
14
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *