De voormalige Britse premier David Cameron heeft live op tv enige bijzondere interessante uitspraken gedaan. Hij begon door net te doen alsof hij geschrokken is door de recente aanval van Iran op Israëlische doelwitten. Maar uiteindelijk werd hij toch gedwongen om de vraag “wat zouden wij doen als een land ons consulaat aanviel?” te beantwoorden. Dat is namelijk wat er aan vooraf ging.
Cameron kwam langs bij Sky News om heel erg te waarschuwen voor het grote Iraanse gevaar en vooral om iedereen uit te leggen dat wat het land onlangs gedaan heeft volstrekt onacceptabel is. Ja, oké, Israël heeft wel een Iraans consulaat platgelegd, maar dat is geen vergelijk met al die raketten en drones die Iran op Israël afstuurde. Dat ging veel te ver!

They blame Iran for punishing Israel after attacking the Iranian consulate but would act just like Iran if it was their consulate.

Media: What would Britain do if a hostile nation flattens one of our consulates?

Cameron: We would take very strong action.

“Ik begrijp de frustratie van Israël totaal als ze naar de Iraanse Nationale Garde kijken en als ze kijken naar de vreselijke dingen die zij in de hele wereld gedaan hebben, zoals de steun voor Hamas. Hamas was natuurlijk verantwoordelijk voor 7 oktober, en dat is waar dit allemaal begon,” aldus Cameron. “En dus kun je de frustratie [van Israël] heel goed begrijpen.”

De presentatrice nam daar geen genoegen mee. “Ja, maar wat vindt u dan van de Iraanse frustratie over dat een gebied dat tot haar soevereiniteit behoorde plat is gegooid [door Israël]?” Dat is immers wat er vooraf is gegaan aan de aanvallen van Iran. Israël heeft gewoon een Iraans consulaat platgegooid. Tja.

“Ik zou willen zeggen dat er een groot verschil is tussen wat Israël gedaan heeft in Damascus en, zoals gezegd, 301 wapens die door het Iraanse regime op Israël zijn afgevoerd, voor het eerst in een staat-op-staat aanval,” was het nietszeggende antwoord van Cameron daarop. “Dat is een groot verschil, en het is een roekeloze en gevaarlijke daad van Iran.”

“En ik denk dat al die landen die zich afvroegen, wat is nu de ware aard van het Iraanse regime, welnu, daar is het zwart op wit,” sloot hij af.

“Oke. Wat zouden wij doen als een consulaat van ons platgegooid werd door een vijandige staat?” was de wedervraag van de presentatrice daarop.

Zijn antwoord zegt alles. “We zouden zeer krachtige maatregelen nemen.” Let wel, dat is political speech voor: we zouden aanvallen.

En dat is het meest vreemde van wat we de afgelopen weken een maanden hebben gezien. Of eigenlijk al de afgelopen jaren. Westerse politici en journalisten vinden dat het Westen en Israël heel hard mogen optreden. Elke keer weer, overal in de hele wereld.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.

Maar andere landen in de wereld hebben dat recht niet. Die moeten maar stilzitten en zich laten scheren. Zo niet, dan kunnen ze een Derde Wereldoorlog verwachten. Ofzo.

Overigens is het vermakelijke dat alle betrokkenen van tevoren wisten wat eraan kwam. Turkije werd door Amerika gevraagd om Iran te vertellen dat “hun wraak beperkt moest zijn.” Iran liet daarop weten dat hun gewelddadige reactie alleen een antwoord zou zijn op de aanval op het consulaat/ambassade in Damascus en dat het daarbij zou blijven. Israël zélf is direct en indirect op de hoogte gesteld (indirect via de Amerikanen dus). Daarom waren de Israëlis ook zo scherp. Die luchtafweer is sowieso goed, maar nu wisten ze wat er kwam en wanneer.

A Turkish official tells me:

• Blinken asked us to convey a message to Iran that their retaliation must be limited.

• Iran in response said that their retaliation would be a response to the attack on Iranian Embassy in Damascus and it won’t go beyond that.

• Turkey was…

Wat we hier zien is werkelijk één groot toneelspel. Het enige dat nu enigszins van belang is: is het een toneelspel om de Derde Wereldoorlog te veroorzaken of is het puur voor de bühne en zijn ze allemaal niet van plan om een grote oorlog te veroorzaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *