WhatsApp kampte woensdagavond met een storing. Van over de hele wereld kwamen meldingen over problemen met de applicatie, waardoor het niet mogelijk was om berichten te verzenden of ontvangen. Inmiddels lijkt de storing verholpen te zijn.

Gisteren om 20:32

De eerste problemen werden rond 20 uur gemeld. Op Downdetector.com werden tienduizenden meldingen gedaan over problemen met de app, terwijl op de website Allestoringen.nl meer dan 100.000 gebruikers gewag maakten van een storing. De meldingen kwamen binnen uit onder meer India, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië. Omstreeks 20.30 uur leek het aantal meldingen op beide websites af te nemen.

Volgens Allestoringen waren er woensdagavond ook technische problemen bij Facebook en Instagram, die ook in handen zijn van het Amerikaanse bedrijf Meta. Die diensten lijken weer te werken.

WhatsApp bevestigt de storing in een post op X en zegt alles in het werk te stellen zodat iedereen zo snel mogelijk weer gebruik kan maken van de app. Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorige maand kampten Facebook, Messenger en Instagram ook al met een wereldwijde storing. Die werd volgens moederbedrijf Meta veroorzaakt door een “technisch probleem”.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *