Foto: Pexels/Rudy Kirchner

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!

Tristate City is het idee dat boeren hun grond moeten afstaan voor de metropolische natte droom van een megastad. Nederland zal dan één groene megalopool worden en verbonden zijn met Duitsland en België.

“Je ziet het overal gebeuren. En dat is ook het grote plan – het NPLG (Nationaal Plan Landelijk Gebied) – het staat er gewoon in: Nederland moet een grote verbouwing ondergaan,” zei boerin en bestuurslid van Wetterskip Fryslân Nynke Koopmans voor de camera van PowNed.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/we-zitten-midden-in-het-complot-wil-de-overheid-van-nederland-een-tristate-city-maken-1.png
Dat is precies wat er aan het gebeuren is

Ze wees erop dat Tristate City vaak in de complothoek wordt geduwd. “Dan word je als gekke Henkie beoordeeld als je dat woord gebruikt. Er is mij 10 of 15 jaar geleden al verteld: wat er gaat gebeuren, is dat de boeren eruit moeten, Nederland wordt één grote stad, en de voedselproductie gaan ze verplaatsen naar het oosten, naar het achterland.”

En dat is ook precies wat er aan het gebeuren is, benadrukte Koopmans.

“Je kunt niet beweren dat je boeren weghaalt vanwege de natuur, en dan daar huizen gaat bouwen en dat je dan iets aan de biodiversiteit hebt gedaan. Je kunt gewoon niet beweren dat je boeren weghaalt voor het klimaat of voor de natuur. Dat is echt complete onzin.”

We zitten midden in het complot

Koopmans denkt dat de oorlog in Oekraïne daarom ook zo belangrijk is en zogenaamd ‘onze oorlog’ is.

“In die zin is het een complot. Ze willen de grond, het gaat niet over de natuur, het gaat niet om het klimaat, Nederland moet één grote stad worden,” resumeerde de boerin.

“De grap is dat de overheid andere mensen het hardst beschuldigt van ‘complotdenken’, terwijl we midden in het complot zitten. Zij hebben het complot bedacht.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *