Er lijkt meer gaande te zijn bij het Eurovisie Songfestival dan eerst gedacht. De schorsing (en mogelijke verbanning) van Joost Klein zou namelijk niet veroorzaakt zijn door zijn opmerkingen over Israël… maar doordat hij een lastige fotograaf een klap heeft gegeven. Die geruchten gaan rond op X en worden deels bevestigd door Zweedse en Nederlandse media. UPDATE: ‘Joost zou iemand van de Israëlische delegatie hebben geslagen na opmerkingen over de dood van z’n ouders.’

Eerder vandaag berichtten wij Joost Klein niet mocht komen opdagen bij de repetitie voor Eurovision. Dat was raar. Hij stond als vijfde op de roll en werd gezien als een mogelijke kanshebber voor de eindoverwinning – en zeker voor een plek bij de beste drie.

Kort daarna werd bekend dat hij mogelijk zelfs helemaal niet meer mee mag doen. Dan is het dus geen tijdelijke schorsing, maar een verbanning. De reden zou zijn: zijn wangedrag tijdens de persconferentie gisteravond. Hij misdroeg zich flink ten opzichte van de Israëlische zangeres Eden Golan. Toen die sprak bedekte hij zich met de Nederlandse vlag, deed hij alsof hij sliep, en hij gilde ook nog eens door haar heen toen háár een vraag werd gesteld. Of ze even wilde antwoorden op vragen over de veiligheid van ándere deelnemers.

Maar nu gaan geruchten rond die nóg opvallender zijn. Er zou namelijk een “fysieke confrontatie” zijn geweest “met een fotograaf.” RTL Nieuws bericht dat en baseert zich daarbij op verslaggeving van de Zweedse omroep SVT.

Op X staan er allemaal interessante verhalen over wat er gaande is. Volgens sommige gebruikers zou de fotograaf Israëlisch zijn. Andere gebruikers stellen dat dit voor geen meter klopt; dat het om een Zweedse fotograaf gaat. Sommige gebruikers beweren dat het om Israël ging, anderen dat er iets gezegd werd over Joost z’n vader… waarna Joost “fysiek” werd. Maar het kan óók zo zijn – dit bericht De Telegraaf – dat er een confrontatie is geweest tussen Joost z’n team en de Israëlische delegatie.

Er is wél heel wat gaande. Op Instagram blijkt namelijk dat Klein zijn account flink heeft opgeschoond. Alle filmpjes die hij online heeft gezet van donderdag heeft hij bijvoorbeeld al verwijderd. Ook heeft hij alle kanalen van Eurovisie ontvolgd. Dat impliceert natuurlijk dat hij er klaar mee is en van plan is terug te gaan naar Nederland.

Afijn, we weten dus niet precies wat er gaande is. Het zou kúnnen zijn dat hij gestraft wordt vanwege zijn opmerkingen gisteravond bij de persconferentie, maar het kan ook zijn dat er een lichamelijke aanvaring is geweest met een lid van de pers. We wachten het af! Straks meer!

UPDATE

Verschillende media berichten dat Joost inderdaad iemand geslagen heeft. Maar het gaat dan niet om een fotograaf, maar om een lid van de Israëlische delegatie.
Azir Atardis, bijvoorbeeld, vertelt dat “Joost iemand van de Israëlische delegatie geslagen heeft nadat ze grappen maakten over de dood van zijn ouders.” Deze persoon stelt daarbij dat hij hoopt dat Joost die persoon harder geslagen zou hebben. “We steunen Joost.”

Joost Klein hit someone from the Israhelli delegation after they made fun of the deaths of his parents. He should have hit them harder. We stand with Joost Klein 🇳🇱 #eurovision

We weten dus niet of dit het is… Wat we wél weten is dat de dood van zijn ouders erg gevoelig is voor Joost. Sterker nog, hij doet zijn hele Eurovisie-reis voor hen… Om hen te eren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *