Dilan Yesilgöz heeft gisteravond gezegd bij BEAU dat ze het merkwaardig vond dat Geert Wilders eerder die dag plots wegliep bij formatiegesprekken over immigratie. “Ik vond dat het eruitzag alsof het van tevoren bedacht was,” zei de VVD‘er. Want, voegde ze toe, het leek er in haar ogen juist op dat ze rond half zeven in de avond waarschijnlijk al een soort van akkoord hadden kunnen sluiten.
Wilders was woedend gisteren. Tenminste, dat leek zo. De gesprekken over asiel gingen hem veel te langzaam en moeilijk. En dus stond hij op en liep hij weg van de formatietafel. Wel met het doel om vandaag verder te praten, maar hij wilde even heel duidelijk maken aan de andere partijen dat er iets moet gebeuren. En snel een beetje.
Dilan Yesilgöz zegt dat die woede van Wilders in haar ogen onzin was. Een theatershow voor de bühne. Voor PVV-kiezers. Om te laten zien dat hij héél serieus is en het spel heus heel hard speelt.

Er ligt echt een stevig pakket aan asielmaatregelen voor die ervoor kunnen zorgen dat het aantal mensen dat naar Nederland komt voor asielverzoeken naar beneden gaat,” aldus Yesilgöz gisteravond bij BEAU. “U weet, dat is belangrijk voor de VVD.”

Natuurlijk, ging ze verder, waren er maatregelen die zij graag aan dat pakket “wilde toevoegen.” Ze had ook “feitelijke vragen” en dat gold ook voor “anderen” aan tafel.

“Midden in zo’n gesprek loopt Geert Wilders opeens weg. Ik weet ook niet waarom eerlijk gezegd. Ik denk dat als we tot zeven uur of later door waren gegaan, dat we bij dat hoofdstuk er bijna uit hadden kunnen zijn,” ging de VVD-leider verder. Hilarisch genoeg reageerde Beau daar zogenaamd bezorgd op met: “Maar dat kán toch niet!?”

Alsjeblieft Beau. Houd op met je toneel.

Afijn, Yesilgöz was nog niet klaar. “Ik vind het heel erg jammer.” Vervolgens zei ze dat ze wel heel blij is dat de gesprekspartners vandaag gewoon weer doorgaan “want ik vind dat dit veel te lang duurt.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.

“Ik vond het wel opmerkelijk,” zei Yesilgöz daarna. “Ik vond dat het er een beetje uitzag alsof het van tevoren bedacht was en hij ongeacht hoe dat gesprek zou verlopen, hij opstond en zou zeggen: ‘Ik ga nu weg.’ We hadden eruit kunnen komen.”

De altijd vermakelijke Beau wilde daarop natuurlijk weten of het dan toneelspel was voor Wilders. Toneel om zijn kiezers een signaal te sturen.

“Ik heb geen idee. Ik vind het heel erg jammer en ik vind het heel erg zonde,” aldus Yesilgöz.

Wilders heeft natuurlijk een heel andere visie op wat er gebeurd is. De PVV-leider maakte gisteren heel duidelijk dat hij vond dat de andere partijen – ongetwijfeld NSC vooral – wilden dat hij te veel compromissen moest sluiten. Daar is hij blij mee. Het is nu aan hén om dat te doen. Niet aan hém.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *