Antwerpen

De 69-jarige vrouw uit Schoten die begin april werd neergestoken in het Centraal Station in Antwerpen, is aan de beterhand. Dat blijkt uit een bedankkaartje dat de vrouw schreef aan de NMBS. De stationschef deelde haar boodschap op sociale media.

De feiten dateren van een maand geleden. Op donderdag 4 april stapte de 27-jarige Hussein A. omstreeks 11.30 uur op een stilstaande trein aan spoor 12. In een quasi lege treincoupé stak de man daar, zonder enige aanleiding, de 69-jarige Ria V. uit Schoten neer. De vrouw werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar daar stabiliseerde haar toestand.

De vrouw is herstellende van haar verwondingen, maar intussen schijnbaar aan de beterhand. Dat blijkt toch uit een boodschap van de vrouw aan het personeel van de NMBS: “Op 4 april zat ik al lezend op de trein, wachtend op vertrek naar Leuven. Nooit gedacht dat een radeloze, zieke man mij met 21 messteken zou bewerken om … naar de gevangenis te kunnen gaan voor een bed en een bord eten. Ik ben blij dat ik het kan navertellen en besef goed dat dit mede door jullie hulp en interventie en zorg is! Vandaar: een dikke merci uit de grond van m’n hart”, zo staat te lezen op een bedankkaartje van Ria dat de stationschef van de NMBS op sociale media deelde.

Op de dool

Kort na de steekpartij konden veiligheidsagenten van Securail Hussein A. staande houden aan de ingang van het Centraal Station. Hij werd gearresteerd door de Antwerpse politie en zit sindsdien in de cel. Een gerechtspsychiater moest de geestestoestand van de man onderzoeken.

LEES OOK. Opvallend motief voor steekpartij op trein: dader wou koste wat kost opnieuw naar de cel

Of de man de steekpartij daadwerkelijk pleegde in de zoektocht naar een plaats in de gevangenis, kon zijn advocaat vorige maand niet bevestigen. De man, een erkend vluchteling, was wel al een tijd op de dool. Enkele dagen voor de steekpartij in het station had de politie A. namelijk gearresteerd voor openbare dronkenschap. Toen hij het cellencomplex van de politie na enkele uren mocht verlaten, werd hij weerspannig en gaf hij slagen aan een agent. Voor die feiten werd hij door het parket in snelrecht gedagvaard.

© rr

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

(jtp)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *