Een Vlaamse scholier is zaterdagavond opgevangen door Italiaanse ijshockeyfans nadat de bus met haar klasgenoten zonder haar was vertrokken. “We zijn bij haar gebleven tot de bus een uur later terug was om haar op te pikken.”

Jan Claeys

De Italiaanse supporters van het ijshockeyteam van Varese, vlakbij de Zwitsere grens, waren op terugweg van een wedstrijd tegen Pergine. “We hebben verloren”, zegt Elisa die aan boord was daarover tegen het Nieuwsblad. “Maar dat we nadien een Belgisch meisje konden helpen, dat heeft onze dag toch nog goed gemaakt.” (lees verder onder de foto)

De jonge Vlaamse scholiere merkte toen ze uit de toiletten van een snelwegrestaurant in de buurt van het Garda-meer kwam dat de bus zonder haar was vertrokken. Vermoedelijk werd er bij het instappen niet correct geteld.

“Toen wij daar stopten om de benen te strekken en even naar het toilet te gaan en iets te drinken, vonden we haar in complete paniek”, zegt Varese-supporter Elisa aan onze redactie. “Mijn mama heeft haar eerst gezien en heeft haar bij mij gebracht omdat ik de enige op de bus was die goed Engels sprak. Het meisje vertelde me dat haar gsm en al haar persoonlijke spullen op de bus lagen. Ze kon niet bellen, ze kon niet bewijzen wie ze was.”

Elisa bood haar telefoon aan. “Maar het meisje kende geen nummers van klasgenoten uit het hoofd, dus kon ze niemand bellen.” De Italianen belden de politie, die heel snel ter plaatse was omdat het meisje minderjarig was.

Rechtsomkeer

“Ze kende wel het nummer van haar papa van buiten, dus die kon ze wel bellen. Hij heeft wel mensen op de bus kunnen bereiken, en die heeft dan rechtsomkeer gemaakt om haar op te pikken.” In totaal was ze een uur op zichzelf aangewezen. “Wij zijn blijven wachten tot de bus weer bij haar was. We konden het niet over ons hart krijgen om haar alleen achter te laten, en iedereen op de bus was het daarmee eens.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *