© AP

Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen in een van de vele tornado’s die een deel van de Great Plains, in het centrum van de Verenigde Staten, hebben geteisterd. Dat is zondag vernomen van de lokale autoriteiten.

Bron: BELGA

Vandaag om 04:03

Vrijdag werden 78 tornado’s geregistreerd, voornamelijk in de staten Iowa en Nebraska. Zaterdag werden er nog eens 35 geteld van het noorden van Texas tot Missouri.

In de staat Oklahoma zijn vier doden gevallen, bevestigde gouverneur Kevin Stitt zondag. In de stad Holdenville in die staat vielen minstens twee doden, onder wie een baby van vier maanden. Zondag werd er verder puin geruimd.

Foto’s en video’s van het stadje Sulphur, op zowat 100 kilometer van Holdenville, laten een spoor van vernieling en verwoesting zien. In die zwaar getroffen stad kwam een vrouw om. Elders in Oklahoma, op de autosnelweg in Marietta, viel een vierde dode.

Zonder stroom

De gouverneur van Oklahoma heeft een noodtoestand van 30 dagen afgekondigd. Meer dan 30.000 gezinnen in Oklahoma en meer dan 50.000 in Texas zaten zonder stroom.

Het vijfde slachtoffer viel in Iowa: een man bezweek aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Tornado’s komen vrij vaak voor in de VS, voornamelijk in het centrum en het zuiden van het land. Volgens meteorologen is het wel zeer uitzonderlijk dat grote tornado’s zo snel op elkaar volgen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *