De verdachte die maandagnamiddag een persoon neerstak op een trein in Brussel is aangehouden voor poging tot doodslag. De man zou een psychiatrisch verleden hebben, meldt het parket.

Maandagnamiddag omstreeks 13.05 uur werd een man neergestoken in een trein die op weg was naar Eupen. Het incident gebeurde tussen de stations Brussel-Centraal en Brussel-Noord. Het slachtoffer raakte gekwetst in de hals en aan zijn hand en kreeg de eerste zorgen toegediend door een reiziger ter plaatse, die ook arts bleek te zijn. Het slachtoffer werd in levensgevaar door de hulpdiensten naar het ziekenhuis afgevoerd.

De verdachte, een man van 27 jaar, kon meteen worden gearresteerd door de lokale politie van Brussel-Noord in het station van Brussel-Noord. Hij gaf zich meteen over. De politie nam een zakmes in beslag.

Ondertussen verkeert het slachtoffer niet meer in levensgevaar. Hij verblijft momenteel nog wel in het ziekenhuis en is 14 dagen arbeidsongeschikt.

Het parket van Brussel vorderde een onderzoeksrechter. Die besloot de verdachte aan te houden voor poging doodslag. De verdachte heeft psychiatrische antecedenten.

Het onderzoek loopt ondertussen verder en wordt op dit moment gevoerd door de spoorwegpolitie van de federale politie.

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *