Foto: Pexels/Boris Hamer

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Beweringen over een groep reuzenmensen die drie meter lang waren en ooit in het Zuidwesten van de Verenigde Staten leefden, bezorgen archeologen hoofdbrekens, schrijft de Britse Daily Mail.

In een grot in Lovelock in de Amerikaanse staat Nevada zijn vorige eeuw enorme mensenschedels, 40 centimeter lange sandalen en gigantische handafdrukken gevonden. Ze worden ook wel de ‘Reuzen van Lovelock’ genoemd.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/verbijsterde-archeologen-onderzoeken-beweringen-over-reuzenskeletten-in-amerika-1.png

De resten werden in 1911 ontdekt door een stel mijnwerkers. Diep in de grot stuitten ze op meer dan 60 skeletten van mensen, waarvan sommige zo’n 2,5 meter lang. In de biografie van ingenieur John T. Reid, die in Lovelock werkzaam was, valt te lezen dat de ‘reuzen’ toebehoorden aan een oud mensenras.

Twee keer zo groot

Hoewel er geen bewijs is voor deze vondst, zijn tijdens opgravingen in 1912 en 1924 duizenden voorwerpen aangetroffen in de grot, waaronder gigantische sandalen die gedragen leken te zijn.

De menselijke resten in de grot dateerden van 2030 voor Christus tot 1218 voor Christus. Er werd ook een handafdruk gevonden die twee keer zo groot was als de handafdruk van een gewone mens.

Er zijn berichten uit 1931 gevonden waarin wordt gerept over skeletten van 2,6 tot 3 meter lang. Opvallend genoeg hadden deze mensen rood haar.

3000 jaar geleden

De Paiute, een stam van indianen die in het zuiden van de VS leven, vertellen verhalen over een groep barbaren die 3000 jaar geleden in het gebied opdook. Volgens de indianen voerden ze oorlog met de Paiute en hun buren, en hadden ze rood haar.

De 16de-eeuwse ontdekkingsreiziger Pedro Cieza de León stuitte in de regio naar eigen zeggen op een mysterieuze groep roodharige barbaren.

Volgens een ‘studie’ van de Universiteit van Nevada waren de skeletten niet 3, maar 2 meter lang.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *