© Newsflash/shutterstock

Een 31-jarige toeriste is op wel erg tragische wijze om het leven gekomen. Toen ze in het Indonesische Banyuwangi achteruit stapte om te poseren voor een foto, stortte ze 76 meter diep een actieve vulkaan in.

Vandaag om 09:27

Huang Lihong, een 31-jarige Chinese, en haar echtgenoot Zhang Yong waren afgelopen zaterdag met een gids de Ijen-krater opgegaan in Banyuwangi, in het oosten van het Indonesische Java. Hun doel: de prachtige zonsopgang zien. Maar ook: er enkele foto’s bij maken voor hun collectie en om mee te pronken bij vrienden en kennissen. Fier poseerde ze dan ook voor het indrukwekkende landschap.

(lees verder onder de foto)

Lihong net voor haar fatale val.© Newsflash

Helaas liep het na bovenstaande foto helemaal verkeerd. Toen Lihong een andere pose wilde aannemen, zette ze enkele stappen achteruit en struikelde ze toen haar kleding achter een stuk rots was komen vast te hangen. Ze viel en stortte achterwaarts te pletter. Volgens lokale media viel ze 76 meter lager, recht in de actieve vulkaan. Reddingswerkers deden er meer dan twee uur over om haar lichaam terug te vinden.

Het is dan ook aanleiding voor lokale politicus Dwi Putro Sugairto om toeristen tot voorzichtigheid aan te manen. Het lichaam van Lihong wordt teruggevlogen naar China, weer ze begraven zal worden.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *