© Shutterstock

In Duitsland is zondag een touringcar met scholieren van de weg geraakt en gekanteld. De chauffeur en 27 jongeren zijn hierbij gewond geraakt, meldt de politie. Drie meisjes en een jongen liepen ernstige verwondingen op, maar niemand verkeert in levensgevaar.

Bron: BELGA

Vandaag om 15:33

Het ongeval gebeurde omstreeks 06.30 uur op de snelweg bij Wenden in Noordrijn-Westfalen. De chauffeur vervoerde 67 leerlingen en vijf leerkrachten van een middelbare school in de stad Marburg, gelegen in de deelstaat Hessen, naar Engeland. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren. De politie is een onderzoek gestart.

De vier ernstig gewonde scholieren zijn naar het ziekenhuis gebracht, evenals de 54-jarige chauffeur die lichte verwondingen opliep. De andere gewonden kregen medische hulp.

Dit is het derde grote busongeval in Duitsland in korte tijd. In maart crashte een bus van vervoerder Flixbus in de buurt van Leipzig, waarbij vier doden en 35 gewonden vielen. Enkele dagen later raakte een bus met leerlingen bij Werl, ten oosten van Dortmund, van de weg. Bij dat ongeval liepen 21 inzittenden verwondingen op.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *