(Genrebeeld)

Bij een waterpistolengevecht in de Amerikaanse stad Greenbelt heeft een tiener een écht pistool meegenomen en vijf scholieren neergeschoten. Een van hen raakte levensgevaarlijk gewond.

De Telegraaf

Vandaag om 19:04

Jaarlijks wordt er op Amerikaanse scholen een zogenaamde ‘senior skip day’ georganiseerd, waarbij leerlingen gezamenlijk spijbelen. Om dat te vieren, werd vrijdag een groot waterpistolengevecht georganiseerd in een park in Greenbelt in de staat Maryland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de politie in Greenbelt kwamen er honderden tieners met waterpistolen bijeen in het park. Een van hen had een echt pistool meegenomen. Daarmee werden ongeveer acht tot tien schoten afgevuurd. Vijf tieners werden neergeschoten. Er zijn geen doden gevallen, maar een van de tieners verkeert in kritieke toestand.

Nadat de schoten werden gelost, zijn de meeste tieners gevlucht uit het park. De politie vermoedt dat de dader toen ook vluchtte. Er wordt onderzocht of de dader een scholier was die ook meedeed aan het waterpistolengevecht.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *