Lange tijd leek het gisteren heel prima te gaan voor Max. Zijn start was goed. Charles Leclerc (Ferrari) en Oscar Piastri (McLaren) bleven achter hem. Hij reed langzaam maar zeker van ze weg. Dat was toen alle toppers op mediumbanden reden. Hij was niet heel veel sneller. Maar er was wel degelijk een verschil. Twee tienden per ronde, dan slechts een tiende… maar er was een gat.

Toch ging het niet helemaal goed. Hij liet over de boardradio weten dat de auto niet goed functioneerde. De balans was niet goed. Ja, hij reed voorop, maar dat kwam vooral door z’n eigen klasse, niet door zijn bolide. Die was gewoon niet perfect.

WWE FUCKIJG DID IT. P1 🏆

En toen gebeurde er iets dat alles veranderde. Max en de andere toppers gingen naar binnen om van banden te veranderen. De enige die dat niet deed? Lando Norris, van McLaren. Max kwam uiteindelijk op P2 te liggen, een seconde of 11 achter Norris. Die moest nog naar binnen, wat hem 20/21 seconden zou kosten. Daardoor zou hij na een pitstop terechtkomen op de derde of zelfs vierde plek. Misschien zelfs op P5.
Maar toen was er een crash. Twee van de drie clowns van Formule 1 – Logan Sargeant en Kevin Magnussen – reden op elkaar in. Boem. Safety car. Norris ging naar binnen – want een pitstop scheelt dan de helft van de tijd. Daardoor kwam hij niet terug op P4 of P5 maar… op P1. En dat op nieuwere banden dan de man achter hem, Max.

Max probeerde het, maar kon niet meer bij Lando in de buurt komen. Toen de safety car vertrok reed Norris bij Max weg. Het eindresultaat: een overwinning voor Lando, Max op plek twee, Charles Leclerc derde.

Voor Norris was het een geweldige dag. Toen hij voorbij gereden werd – na de vlag, natuurlijk – door Max Verstappen keek hij naar Max en zag hij dat die voor hem applaudisseerde. Ook andere courreurs deden dat en omhelsden hem toen ze allemaal uit de wagen waren. Niet zo gek, want Norris is al jaren Ă©Ă©n van de meest getalenteerde coureurs in de Formule 1, maar hij word door sommige critici óók al tijden bekritiseert omdat hij er regelmatig in slaagt om tweede of derde te worden… maar niet om te winnen.
Na de race gaf hij dan ook maar wat graag commentaar. En ja, tijdens de persconferentie haalde hij – met een lach op zijn gezicht – ook blij uit naar die critici.

“I go on Instagram & like all the comments of people abusing me. I fricken love it. It makes me smile more than anything, especially Lando Nowins. For me to finally prove those people wrong…it’s put an even bigger smile on my face. So I thank all of them.”

Love this mindset.

“Ik vind het leuk om op Instagram al de haat van mensen te lezen. Het brengt altijd een lach op m’n gezegd,” aldus Norris. “Met name ‘Lando Nowins’ [in plaats van Norris, red.]. Dat is populair geworden. Maar om nu te bewijzen dat die mensen het verkeerd hadden, tja, dat brengt een nĂłg grotere lach op mijn gezicht. Ik wil die mensen graag bedanken!”

Opvallend genoeg was Lando volgens strategen iets langzamer dan Max op de mediumbanden, maar op de harde banden was hij daadwerkelijk sneller. Achteraf concludeerde Max dat er schade aan zijn wagen was en dat die niet optimaal was opgezet voor het weekeinde… Maar als je kijkt naar de enorme aantallen updates die McLaren dit weekend heeft uitgevoerd, dan is het best mogelijk dat dit team de rest van het team kan meestrijden met Red Bull… en dat Lando dus mogelijk meerdere overwinningen gaat pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *