“We gingen hiernaast altijd samen fitnessen en nadien staken we hier een hamburger naar binnen”, legt Stefan uit. “Kwestie van een gezond evenwicht te bewaren”, pikt Dieter in. Stefan Van Rompaey (31) en Dieter Lenaers (30) reisden België door om te eten in alle 111 filialen van McDonald’s. Om af te sluiten, bestellen ze alle twee een medium Big Mac Menu in hun vaste filiaal op de Bredabaan van Merksem. De twee mannen bezochten dagelijks gemiddeld een kleine twintig restaurants. “Het recordaantal filialen op één dag was 26.” (Lees verder onder de foto)

Stefan en Dieter voor hun vaste filiaal waar ze steeds kwamen na hun bezoek aan de Basic Fit ernaast.© Jan Van der Perre

Vol smaak smullen ze van hun laatste burger. “Het is nu toch al twee uur geleden dat we er eentje hebben gegeten, dus ik keek er eigenlijk wel naar uit”, lacht Dieter. Ze zijn het nog niet beu gegeten en tegen het maagzuur hebben ze ook niet moeten vechten. “Ik had een hele doos Gavisconnekes bij, maar heb ze niet nodig gehad”, zegt Stefan fier.

Geen kwaliteitsoordeel

Welke McDonald’s nu de beste burger heeft en welke de beste Chicken McNuggets, kunnen ze niet zeggen. “Veel filialen liggen slechts op enkele minuten van elkaar. Dan bestelden we bij de ene kipnuggets, bij de andere een hamburger en bij nog een andere onze drankjes”, legt Dieter uit. “Het is eigenlijk pas op een van de laatste dagen dat we beseften dat we ook gewoon een sausje konden bestellen. Dat had het budget nog wel een beetje lager gehouden”, merkt Stefan op. (Lees verder onder de foto)

Dieter en Stefan aten niet altijd een Big Mac Menu, om de portefeuille en de lijn toch een beetje te sparen.© Jan Van der Perre

Ze gokken dat ze in totaal zo’n 500 euro uitgaven aan het eten. “Hoewel McDonald’s op de hoogte was, hebben ze niet gesponsord”, zegt Dieter. “Soms herkenden de managers ons en gaven ze wel een beetje extra. In Bergen hebben we dan bijvoorbeeld onze burgers aan daklozen gegeven.”

Filmen

“Ik denk eigenlijk niet dat we zijn bijgekomen”, lacht Stefan. “Op onze filmpjes zal je zien dat we ook stevig wat hebben afgelopen. Sommige restaurants lagen pal in het centrum van een stad. Daar kan je maar tien minuten gratis parkeren, dus was het lopen om alles te filmen, te bestellen en op tijd terug bij de auto te geraken.” (Lees verder onder de foto)

Dieter en Stefan hebben alles zelf gefilmd en gemonteerd en dat werk toch een beetje onderschat.© Jan Van der Perre

Voor de filmpjes van hun McRoadtrip op TikTok en Instagram zorgden ze voor heel wat content. “Na onze eerste dag zaten we al aan dertig minuten beeldmateriaal. Alles filmen en monteren hebben we toch wat onderschat.” Door hun drukke agenda was het toch geen volledig pretreisje. “In het midden van de roadtrip zat ik er echt even door”, geeft Dieter toe. “We stonden vaak al om 7 uur op om te monteren, maar bezochten tot laat in de avond restaurants.”

Challenges

Om zich zeker niet te vervelen, deden ze ook nog enkele proeven. “De Chicken Nugget Challenge bijvoorbeeld, waarbij we ze op zo veel mogelijk gekke manieren opsmikkelden. We zijn ook met een visburger in de Noordzee gedoken. Daar is geen food waste of vervuiling aan te pas gekomen. We staken die burger in een plastic zakje en hebben hem nadien nog opgegeten. Die was wel koud, net zoals de zee”, lachen de mannen in koor.

Ze blikken tevreden terug op hun roadtrip. “We hebben echt België mogen ontdekken. Er zijn prachtige plekjes die ik niet kende en waar ik zeer graag nog eens terug naartoe wil.”

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *