De politie moest zaterdagnamiddag ingrijpen nadat een man er in zijn woning dreigde met een mes.© bsb

Meerbeke

Kruis in Meerbeke, bij Ninove, was zaterdagnamiddag tijdelijk afgesloten door de politie. Speciale eenheden overmeesterden er een man die in zijn woning had gedreigd met een mes. De man was onder invloed van alcohol en drugs, maar toen hij zijn woning verliet kon hij ingerekend worden.

Brent Saey

Omstreeks 14 uur werden de buurtbewoners van de straat Kruis in Meerbeke opgeschrikt door aanstormende politie en een ziekenwagen. Een man, die in de straat woont, had zich namelijk even daarvoor verschanst in zijn woning met een mes. De dertiger werd opgemerkt en de hulpdiensten werden meteen gealarmeerd.

Onder invloed

De politie stelde uit veiligheidsoverwegingen een perimeter in, de brandweer werd ter plaatse gevraagd en ook de netbeheerder Fluvius moest uit voorzorg de gasleiding van de woning komen dichtdraaien. Iets meer dan een uur nam de actie in beslag, maar toen kwam de verdachte persoon plots de straat opgelopen en konden de speciale eenheden van de politie hem overmeesteren. De man zou al sinds vrijdag onder invloed van alcohol en drugs geweest zijn. (Lees verder onder de foto)

De politie moest zaterdagnamiddag ingrijpen nadat een man er in zijn woning dreigde met een mes.© bsb

De man was op het moment van de feiten alleen thuis. Tijdens de actie werden omwonenden gevraagd om binnen te blijven, maar toch kwamen heel wat nieuwsgierigen kijken wat er aan de hand was. Uiteindelijk was er nooit echt gevaar voor de buurtbewoners.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *