Zwijndrecht

De kleine Sidra (4) uit Zwijndrecht is dinsdag overleden in het ziekenhuis nadat ze daar vijf dagen in coma lag na een turnongeluk op school in Burcht. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Marc Klifman en Guy Stevens

Haar toestand was al sinds vrijdagochtend kritiek. Maar na vijf dagen op intensieve zorgen in het UZA in Edegem is Sidra Atmane (4) dinsdag overleden in het ziekenhuis, zo vernemen we uit de entourage van de familie en wordt bevestigd door het parket.

Op paasmaandag bleek al dat het kleine meisje met spoed een hersenscan moest ondergaan. Daaruit bleek al dat er sprake was van hersenbeschadiging. Een dag later is Sidra dus overleden aan de trieste gevolgen van een turnongeluk.

Turnzaal

Het incident gebeurde vrijdagochtend omstreeks 11 uur in de turnzaal van de Sint-Martinusschool in Burcht, een dorpje in het Antwerpse Zwijndrecht. Met de activiteit “Reis rond de wereld” mochten de kleuters van haar klas klauteren en spelen op allerlei gymtoestellen. Wat er nadien precies fout ging, is nu aan een onderzoeksrechter om verder uit te zoeken. Maar feit is dat het meisje met haar hoofd tussen de spijlen van een klimrek vastraakte. “Ze zeggen ons dat ze toen gestikt is”, verklaarden de ouders dit weekend.

Het meisje kon nog gereanimeerd worden, maar werd in coma opgenomen in het ziekenhuis. De ouders zijn volgens hun entourage in shock en overmand door verdriet. Ze weken geen seconde van het ziekbed van hun dochter.

School aangeslagen

In de Sint-Martinusschool in Burcht wordt erg aangeslagen gereageerd op het overlijden van Sidra. “Dit is heel hard aangekomen”, zegt Geert De Corte, algemeen directeur van scholengroep Katholieke Scholen aan de Schelde. “Alle leerkrachten zitten nog in de leraarskamer op school en we proberen het samen te verwerken.”

Vanaf woensdag wordt in sociale en psychologische hulp voor de leerkrachten voorzien, maar ook voor de leerlingen van de school. “We hebben alle ouders van de klas telefonisch op de hoogte gebracht en er hebben toch al enkele ouders gezegd dat hun kindje het best bijgestaan kan worden. Dit is duidelijk een klap voor iedereen.”

Voor de school is het nu wachten op de uitslag van het onderzoek van de wetsdokter. “We moeten de doodsoorzaak nog vernemen”, zegt De Corte. “Want daar zijn nog heel wat vragen over. Het is nog niet duidelijk hoe dit precies is gebeurd.”

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *