© AFP

De 12-jarige verdachte van een fatale schietpartij op een school in Finland zou gepest zijn. Volgens Finse media zou er een directe link zijn tussen het schietincident en het pestgedrag op de school, waarbij een leerling om het leven is gekomen. Twee meisjes liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis. President Alexander Stubb heeft een dag van nationale rouw afgekondigd.

Bron: mtvuutiset.fi

Vandaag om 14:19

De verdachte werd gisteren een eerste keer verhoord door de speurders en wordt vandaag opnieuw ondervraagd. Tijdens zijn eerste verhoor gaf de jongen aan dat hij het slachtoffer was van pesterijen. Tijdens het schietincident zou hij ook verwezen hebben naar dat pestgedrag.

De tiener werd na de feiten op de Viertola-school even verderop opgepakt door de politie. De jongen zat nog maar enkele maanden op de school. Hij zou elf weken geleden zijn overgeplaatst naar de onderwijsinstelling in Vantaa. Volgens de politie was de daad gepland, maar er wordt niet verduidelijkt hoelang de tiener hier al mee bezig was. “De jongen zei dat hij spijt heeft van de daad”, is te horen bij politiebronnen.

De jongen mag zijn ouders of andere familieleden nog niet spreken. Ontmoetingen met dierbaren zijn pas mogelijk nadat er met zijn naasten is gesproken.

Verdacht van moord en twee pogingen tot moord

De 12-jarige wordt verdacht van moord en twee pogingen tot moord. Twee meisjes die ook werden geraakt door de kogelregen, verkeren nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een van hen heeft een dubbele nationaliteit, die van Finland en Kosovo.

Bij de school, waar ook speciaal onderwijs wordt gegeven, zijn uit medeleven talloze kaarsen neergezet. De school werd ook enige tijd voor de zekerheid bewaakt door zwaarbewapende eenheden. Op de school zitten in totaal zo’n achthonderd leerlingen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *