Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Een zeer kwalijk staaltje framing van RTL Nieuws donderdagavond in het nieuwsbulletin van 19.30 uur. Het ging op een gegeven moment over de dalende vaccinatiegraad en de opleving van kinderziektes als kinkhoest en mazelen.

RTL Nieuws meldde dat artsen op TikTok ‘medische desinformatie’ bestrijden. “Online horen [mensen] wilde verhalen over de schade die vaccinaties zouden aanrichten,” zegt de voice-over, terwijl in beeld een aantal berichten voorbij komen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/rtl-nieuws-framet-vaccinatieslachtoffers-als-verspreiders-van-desinformatie-dit-gaat-helemaal-nergens-over-1.png

We zien onder meer ON!-verslaggever Jonathan Krispijn, een fragment van het tv-programma Ongehoord Nieuws, arts (!) Jan Vingerhoets en vaccinatieslachtoffer Magdalena Dzambo.

Zwart op wit

Het gaat om een filmpje van Dzambo waarin ze bij een priklocatie in Rotterdam vraagt om de bijsluiter van de nieuwe coronaprik. Die bleek in geen velden of wegen te bekennen.

“Ik ben flabbergasted,” zegt ze in het filmpje. “Je kunt de bijsluiter niet krijgen op de priklocatie zelf. Dus mocht je daar vragen hebben of twijfels, dan kun je je niet even inlezen.”

En nu framet RTL Nieuws dit dus als ‘desinformatie’, terwijl Dzambo inmiddels zwart op wit heeft dat ze vaccinatieschade heeft opgelopen door het Pfizer-vaccin.

Dit is niet oké

Kennelijk ben je tegenwoordig al een complotdenker als je bij de GGD om een bijsluiter van een vaccin vraagt.

“Dit gaat helemaal nergens over,” reageert Dzambo. “Ze gaan nu gewoon letterlijk over de ruggen van vaccinatieschade-getroffenen. Dit is niet oké, zacht uitgedrukt.”

Iris de Boer, een lotgenote van Dzambo, voegt toe: “RTL heeft lak aan de privacywetgeving en maakt zich schuldig aan smaad en laster.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *