© Shutterstock

Rekruten van de Britse koninklijke marine zullen voordat ze zich inschrijven niet meer moeten aantonen dat ze kunnen zwemmen. Dat schrijft Sky News.

Vandaag om 03:00

Wie zich wil inschrijven bij de Britse koninklijke marine moet niet langer een zwemtest van 30 minuten doorstaan voordat ze worden aangenomen. Dat meldt Sky News. Volgens een woordvoerder van de marine betekent dat niet dat ze hun normen verlagen, want alle rekruten moeten nog steeds slagen voor een zwemtest tijdens hun training.

Maar de nieuwe maatregelen betekent wel geïnteresseerden die niet kunnen zwemmen zich niet meer moeten inschrijven voor zwemlessen vóórdat ze aan een opleiding bij de marine beginnen. Ze kunnen het zwemmen dus leren tijdens de opleiding, indien nodig. De beslissing kwam er omdat in het verleden potentiële kandidaten afhaakten door de zwemtest en dat willen ze in de toekomst vermijden.

Volgens Sky News worden er binnen Defensie wel heel wat vragen gesteld bij de nieuwe richtlijnen. “Een teken van echte wanhoop om het aantal aanwervingen te verhogen”, klonk het bij een anonieme bron.

LEES OOK. Russische spionageschepen varen dreigend over de Noordzee: “We zijn niet in oorlog, dus kunnen niets doen”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *