Archiefbeeld.© MARC HERREMANS – MEDIAHUIS

PPP en Bpost hebben een overeenkomst bereikt om een rechtszaak te vermijden, zo kondigt Bpost woensdag voor beurs aan. Er is overeengekomen dat bpost aan zijn concurrent “een overeengekomen bedrag” zal betalen, waardoor “een lange en kostelijke gerechtelijke procedure wordt vermeden”, klinkt het. Hoeveel dat bedrag bedraagt, werd niet meegedeeld.

Bron: BELGA

De kwestie houdt verband met het krantencontract. De federale regering besliste eind vorig jaar om het krantencontract voor de volgende jaren niet toe te wijzen. PPP was bij de aanbesteding als beste uit de bus gekomen en maakte op die manier aanspraak op tientallen miljoenen euro’s subsidies. Wel werd het huidige krantencontract met zes maanden verlengd, waarvoor Bpost nog een subsidie krijgt van 75 miljoen euro. 

LEES OOK. PPP sleept Bpost en Belgische staat voor de rechter voor “illegale staatssteun”

PPP startte voor de ondernemingsrechtbank in Brussel een gerechtelijke procedure om die subsidie aan te vechten. Volgens het bedrijf gaat het om illegale staatssteun en moet de steun worden stopgezet, op straffe van een dwangsom van 494.000 euro per dag.

Met de overeenkomst tussen PPP en Bpost willen beide partijen ook “hun energie besteden aan de ontwikkeling van hun activiteiten en vooral aan de onderhandelingen met de uitgevers over de voorwaarden voor de bedeling van de kranten en tijdschriften vanaf 1 juli 2024”, klinkt het nog.

LEES OOK. Waarom kan privéspeler PPP kranten zo goedkoop bezorgen en wat betekent dat voor Bpost? “Niet onlogisch dat ook andere diensten duurder zullen worden”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *