© Jelle Houwen

Adinkerke

Een Franse vrouw dankt wellicht haar leven aan een heldhaftige politieman en een voorbijganger. De vrouw reed met haar wagen rechtdoor op een jaagpad en belandde in het kanaal in Adinkerke. Haar wagen zonk meteen. Een voorbijganger schoot meteen te hulp, waarna ook een politieman in actie kwam. Daarna namen duikers het werk over.

Jelle Houwen

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag om 15.40 uur in de Smekaertstraat in Adinkerke. Een Franse vrouw kwam met haar wagen van het recreatiegebied De Drie Vijvers gereden. Ter hoogte van het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort moest ze links meedraaien om zo langs het kanaal te rijden. De vrouw vergiste zich echter en reed zonder remmen rechtdoor, pardoes het water in. Op die plaats staan geen bomen of vangrails. (Lees verder onder de foto)

De vrouw kwam van het straatje loodrecht op het kanaal, maar reed tussen de bomen pardoes het water in.© jhm

De wagen van de vrouw begon vrijwel meteen te zinken. Getuigen belden de hulpdiensten op waarna de brandweer, politie, een ziekenwagen en MUG-team ter plaatse snelden. Een voorbijganger wachtte echter niet op hun komst en sprong zelf het water in. Vrij snel daarna kwam een eerste politieploeg van zone Westkust ter plaatse waarna ook een politie-inspecteur in het water sprong. (Lees verder onder de foto)

De auto zonk volledig.© jhm

In shock

De Peugeot was intussen afgedreven en zonk nog steeds. Het rechterportier kon niet meer geopend worden maar beide mannen slaagden er wel in het andere portier te openen. Zo konden ze de vrouw bevrijden. Volgens de politie-inspecteur deed hij gewoon wat hij moest doen en ‘was het water gelukkig niet al te koud.‘ De vrouw werd daarna overdragen aan duikers van de brandweer en ambulanciers. Ze werd snel uit het water gehaald. (Lees verder onder de foto)

De politieman rechts sprong het water in om de vrouw te redden.© jhm

“De vrouw raakte gelukkig niet zwaargewond door het ongeval maar was wat in shock”, zegt brandweerkapitein Luc Brouckxou van post De Panne. “Nadat ze naar het AZ West-ziekenhuis werd gebracht hebben we de auto nog volledig doorzocht en zo veel mogelijk spullen naar boven gehaald. Daarna bleven we met duikers ter plaatse ter assistentie van de takeldienst.” Die had wel flink wat moeite om de volledig gezonken auto te takelen. De Duinkerkekeiweg bleef al die tijd afgesloten voor alle verkeer.

De auto werd getakeld.© jhm

De auto werd getakeld.© jhm

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *