Politie legt illegale rave party met zo’n 150 feestvierders stil aan kanaal in Neerpelt.© Geert Van Baelen

Pelt

In de nacht van zaterdag op zondag hebben ongeveer 150 personen een illegale rave party gehouden aan het kanaal in Neerpelt. De politie legde het feest zondagochtend stil en maande de aanwezigen aan om te vertrekken. De situatie liep niet uit de hand.

Geert Van Baelen

De ravers verzamelden in de loop van zaterdagnacht onder de brug van de Noord-Zuidverbinding aan het kanaal Bocholt-Herentals in Neerpelt. Ze hadden een grote muziekinstallatie bij en kwamen voornamelijk uit België en Nederland. Volgens de aanwezigen waren er tot 150 feestvierders aanwezig, vooral jongeren. Ze kwamen met een 40-tal auto’s ter plaatse. Veel ravers hadden honden bij.

© Geert Van Baelen

Zondagochtend keken heel wat wielertoeristen en wandelaars op het jaagpad vreemd op van de rave party. De politie HANO werd verwittigd. Op dat moment schalde de luide muziek nog volop door de boxen. Rond 9 uur kwamen agenten ter plaatse om de rave party stil te leggen en de aanwezigen aan te mannen om te vertrekken. Er werden ook ploegen uit de naburige politiezones Kempenland, Lommel en Beringen/Ham/Tessenderlo opgeroepen.

© Geert Van Baelen

Verjaardagsfeestje

De muziek werd stilgelegd, de installatie werd afgebroken en de feestvierders begonnen te vertrekken. Dat gebeurde allemaal zonder incidenten. “De aanwezigen waren vriendelijk en zijn meteen beginnen opruimen”, zegt burgemeester Dennis Fransen (CD&V). “Naar verluidt waren ze daar voor een verjaardagsfeestje. Wie kon vertrekken, heeft dat gedaan. Maar er waren een paar personen die te veel onder invloed waren. Zij moeten wachten voor ze in de auto stappen.”

De politie blijft verhoogd toezicht houden rond het kanaal, zegt Fransen. “Maar er zijn momenteel geen indicaties dat er nog mensen onderweg zijn naar Pelt. Het gros van de feestvierders was niet uit de buurt. Ze kwamen onder meer van Vlaams-Brabant en buurlanden zoals Nederland. De politie heeft de betrokkenen geïdentificeerd, maar voorlopig niemand gearresteerd. Er zijn ook nog geen pv’s opgesteld, maar er wordt nog verder onderzoek gevoerd.”

© Geert Van Baelen

© Geert Van Baelen

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *