Merksem

De politie heeft dinsdag een dwerggeit weggehaald bij zijn eigenaar in Merksem. Het diertje, Couscous, werd gebruikt in TikTok-filmpjes maar kreeg volgens de politie niet de juiste zorgen.

Een buurtbewoner verwittigde dinsdag de politie. “In de Van Stralenlei in Merksem zat een dwerggeit in de volle zon op het terras van een appartement. Het diertje mekkerde erop los, wat de aandacht van de buurtbewoners trok”, zegt woordvoerder Kim Bastiaens van de Antwerpse politie.

“Het wijkteam stelde vast dat het de geit aan degelijke zorgen ontbrak. Buiten wat groenten was er namelijk niets voorzien om voor het dier te zorgen”, gaat Bastiaens verder. “Na wat onderzoek bleek dat het geitje, Couscous, gebruikt werd om TikTok-filmpjes mee te maken.”

De eigenaar deed uiteindelijk vrijwillig afstand van Couscous, waarna de politie de dwerggeit overbracht naar een kinderboerderij in Brecht. “Er werd proces-verbaal opgesteld voor dierenwelzijn”, zegt de politie nog.

Volgens buren in de straat was er geen sprake van dierenmishandeling. “Dat beestje werd echt wel goed verzorgd en was hier maar tijdelijk”, zegt een buurtbewoner. “De eigenaar was sowieso al op zoek naar een definitieve opvangplaats voor Couscous, hij wist ook dat de woning niet de beste plaats was voor een geitje.”

 (jtp)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *