© rr

Hasselt

Aan het station van Hasselt zijn zondagnamiddag vier jongeren, waaronder een 14-jarige, gearresteerd. Ze worden verdacht van de seksuele aanranding van een 15-jarig meisje. “Ze is opgevangen in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk en krijgt gespecialiseerde zorg”, zegt parketwoordvoerder Pieter Strauven.

Olivier Simons

De politie LRH kreeg zondagnamiddag rond 16 uur de melding binnen. Verschillende politieploegen rukten uit naar de Spoorwegstraat, aan de achteringang van het Hasseltse station. “Het gaat om de vermoedelijke aantasting van de seksuele integriteit, wat vroeger het misdrijf ‘aanranding van de eerbaarheid’ was”, zegt Pieter Strauven van het parket Limburg. “Het 15-jarige meisje zou seksueel betast zijn. De politie arresteerde ter plaatse vier jongemannen van 14, 19, 21 en 28 jaar. Verder onderzoek moet duidelijk maken wie precies wat heeft gedaan.”

“Het 15-jarige meisje werd opgevangen door het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk. Daar krijgt ze de juiste zorgen van een gespecialiseerde verpleegkundige en een daarvoor opgeleide politieagent(e). Die zal haar in alle rust en discretie verhoren.”

Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) werd op 27 februari 2023 opgericht in het ZOL in Genk. Het is het eerste en enige zorgcentrum in Limburg. In haar eerste jaar ving het 342 slachtoffers van verkrachting, aanranding en ongewenste aanrakingen op. Ruim 90 procent van de slachtoffers waren vrouwen. De gemiddelde leeftijd was 24,9 jaar.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *