De oprichter van Schild & Vrienden, de Vlaamse Dries van Langenhove, is vandaag veroordeeld tot maar liefst 1 jaar cel, een boete van 16.000 euro (!) en ook nog eens de opschorting van zijn burgerrechten voor een periode van TIEN (10!) jaar. Het is een keiharde straf… gegeven, niet voor daadwerkelijke daden, maar voor het uiten van bepaalde meningen.
Sterker nog, de meningen waar het om gaat werden gedaan in gesloten chats. Die gesprekken werden later gelekt, naar de media, waarna (Joodse) organisaties zeiden dat ze zich enorm beledigd voelden. Zo zouden er memes gemaakt zijn over de Holocaust en dingen gezegd zijn (al dan niet als grap) over Joodse invloeden. Er kwam actie van het OM én van de organisaties in kwestie. Let wel, niet omdat Dries en co. dingen hebben gedaan of zelfs maar publiekelijk hebben gezegd. Nee, het gaat puur om uitspraken in een gesloten chat. Met vrienden onderling. Baldadig. Soms dronken, soms niet. Altijd met elkaar als vrienden onderling, grappend en grollend.

Thierry Baudet sprak zich eerder vandaag fel uit tegen de veroordeling van Van Langenhove. Maar onze vraag aan onze lezers is: wat vinden jullie ervan dat Dries – die bekendstaat als een traditionalist, als een tegenstander van massa-immigratie, en als een voorstander van nationaal-populisme – zo keihard veroordeeld is voor het hebben van een verkeerde mening of zelfs van ‘verkeerde humor‘?

Daarom deze vraag aan onze lezers. Wat vind jij van de veroordeling van immigratie-criticus en trotse patriot Dries van Langenhove? Vind jij het helemaal terecht dat hij een jaar de gevangenis in moet, geen burgerrechten meer heeft voor een periode van tien jaar, én een boete van 16.000 euro moet betalen… of vind jij dat volstrekt bezopen omdat het hier om de vrijheid van meningsuiting (en van grappen maken) gaat?

Laat het ons weten. Klik hier beneden op het antwoord van je keuze. En als je dan gedachten wilt toevoegen in de commentsectie onder dit artikel ben je meer dan welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *