Juan Vicente Perez Mora© AFP

De Venezolaan Juan Vicente Perez Mora, die in 2022 door Guinness World Records gecertificeerd werd als de oudste man ter wereld, is dinsdag op 114-jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden werd door onder anderen de president van het land aangekondigd, die laat weten dat Perez “de eeuwigheid is binnengegaan”.

Bron: BELGA

Vandaag om 06:07

Perez werd officieel bevestigd als de oudste man ter wereld op 4 februari 2022, toen hij volgens Guinness 112 jaar en 253 dagen oud was. Hij was vader van elf kinderen en had ten tijde van zijn opname in het recordboek 41 kleinkinderen, achttien achterkleinkinderen en twaalf achterachterkleinkinderen.

Zelf kwam Perez, die bekend stond als Tio Vicente, als negende van tien kinderen ook uit een groot gezin. Hij werkte vanaf zijn vijfde op het land in de staat Tachira, in het Andes-gebergte, toen hij begon te helpen bij de suikerriet- en koffieoogst, aldus Guinness. Later werd hij politiechef en was hij verantwoordelijk voor het oplossen van land- en familiegeschillen, terwijl hij nog steeds als boer werkte.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *