Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

CDA-Kamerlid Derk Boswijk oppert een deel van het Oekraïense luchtruim te verdedigen vanaf NAVO-grondgebied. Luchtverdediging op Pools grondgebied zou bijvoorbeeld Oekraïense burgers in Lviv kunnen beschermen tegen Russische raketten en drones, zegt hij.

Oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif vindt dat een slecht idee. “Anders doen we alsof de NAVO wordt aangevallen. Dan krijgen we een rare politieke situatie,” zei hij in Sven op 1.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/onbegrip-over-oorlogszucht-bij-cda-dit-is-volstrekt-onverantwoord-1.png
Onbegrijpelijk

De Kruif kan rekenen op veel bijval. “Dit is volstrekt onverantwoord,” benadrukt FVD-lijsttrekker voor de EU-parlementsverkiezingen Ralf Dekker. “Onbegrijpelijk dat het CDA deze oorlogszucht tentoonspreidt. Diplomatie en nuchtere, rationele politiek zijn hier geboden.”

Telegraaf-journalist Wierd Duk voegt toe: “Dan ben je rechtstreeks in oorlog met Rusland. Veel succes, vooral ook aan onze kinderen.”

“Zo gaat escalatie, stap voor stap, en voor je het weet ben je in oorlog met Rusland,” waarschuwt hoogleraar Ewald Engelen.

Zeer onverstandig

Ook auteur en spreker Hans van Tellingen vindt het een ‘zeer onverstandig’ idee. “Dan zijn wij in oorlog met Rusland als NAVO.”

Columnist Arthur van Amerongen haalt hard uit naar Boswijk: “Kan deze ongewervelde flapdrol zich niet aanbieden als kanonnenvoer?”

“Oorlogszucht van een man die het al in de broek doet als zijn oude buurvrouw aanbelt,” merkt jurist Caroline Vonhoff op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *