Dames en heren, we berichtten er afgelopen dinsdag al over… maar nu is het natuurlijk tijd voor een herhaling. Om 19:00 uur vanavond is er een LIVE podcast“>DDS Podcast (als Twitter Space) met de enige echte Freek Jansen. Het FVD-Kamerlid (en technische organisatorische genie) komt langs om met ons te praten over zijn parlementaire ervaring, de mogelijkheden om als traditionalisten samen te groeien, en natuurlijk over projecten als EerlijkEten.

In zijn jonge jaren was Freek (of Frederik) Jansen dé man van JFVD. Dat is waar hij de politiek werkelijk inrolde – en waar hij leerde organiseren. Dat deed hij met veel succes, want onder zijn leiding werd JFVD (de jongerenorganisatie van FVD) één van de grootste en levendigste politieke jongerenorganisaties van Nederland. Natuurlijk waren er toen ook enkele controverses, maar hé, dat is altijd zo als je rechts van het midden bent. Het kartel wil je dan altijd pakken – blijkbaar zelfs als je betrokken bent bij jongerenclubs en niet eens bij een normale, grote politieke partij (vooralsnog).

Het gaat supervet worden! Aanstaande donderdag om 19:00 (Nederlandse tijd): een Space met speciale gast @frederikfvd We praten over de politiek, de Tweede Kamer, EerlijkEten, hoe we ELKAAR kunnen steunen en nog veel meer. Donderdag, 19:00 uur. Tot dan! twitter.com/i/spaces/1OyJA…

Hoe dan ook, na en tijdens zijn JFVD-tijd begon Freek ook te werken voor de FVD-fractie in de Tweede Kamer, die toen nog bestond uit Thierry Baudet en ouwe sikkeneur Theo Hiddema. Daar onderscheidde hij zich door zijn technische kennis en kunde, alsmede natuurlijk door zijn ideologische sterke achtergrond.

Het gevolg? Hij kwam daarna zelf in de Kamer. Dat deed hij goed. Zo goed, dat hij vorig jaar bij de verkiezingen op plek 2 van de FVD lijst stond. Hij werd gekozen en nam weer plaats. Maar… FVD wil meer zijn dan alleen een politieke partij. Het wil een organisatie zijn. Een alternatieve cultuur. Een alternatieve economie. Een alternatieve samenleving.

Daarvoor is heel veel nodig. EerlijkEten, bijvoorbeeld. Top websites. Een app die ongelooflijk goed werkt en mensen van alle achtergronden bij elkaar kan brengen. Evenementen… en nog veel meer. Zo is er een ander project gaande (kaken stijf op elkaar nog) die ook in andere opzichten online veel goeds kan gaan doen.

Freek besloot zich daar aan te wijden… en daarom een tijdje terug te stappen uit de Kamer. Hij werd tijdelijk vervangen door Pepijn van Houwelingen die deel uitmaakt van de coronacommissie, waar hij heel veel van weet – zonder hem zou die commissie veel zwakker zijn. Win-win, dus. Freek kan zich richten op de uitbouw van FVD als beweging, terwijl Pepijn het partijkartel kan aanpakken vanwege het dictatoriale coronabeleid.

Vandaag gaan we het hier live over hebben met Freek. Op X (Twitter). In een ‘live space’. Natuurlijk nemen we de Space op zodat we ‘m daarna ook op alle grote podcast-apps kunnen zetten.
Maar ja, het is natuurlijk het allerleukste om er live bij te zijn. Log in om 19:00 op Twitter/X en doe mee met de Space. Je kunt vragen stellen in de ‘reacties’ in de Space, of je hand opsteken tijdens de uitzending. We proberen je vraag dan zeker mee te nemen – met wel deze waarschuwing erbij dat als ik je niet ken, dat de kans dat ik je dan het woord geef, live, minimaal is.

Tot straks!

Het gaat supervet worden! Aanstaande donderdag om 19:00 (Nederlandse tijd): een Space met speciale gast @frederikfvd We praten over de politiek, de Tweede Kamer, EerlijkEten, hoe we ELKAAR kunnen steunen en nog veel meer. Donderdag, 19:00 uur. Tot dan! twitter.com/i/spaces/1OyJA…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *