Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De NOS bericht dat de partij Alternative für Deutschland (AfD) eind vorig jaar in opspraak kwam vanwege een geheime conferentie waar werd gesproken over de massadeportatie van niet-westerse migranten die in Duitsland wonen.

De AfD ontkende dat er toen werd gesproken over massadeportaties.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nos-slaat-flater-van-jewelste-dit-is-fake-news-allang-achterhaald-1.png

De NOS baseert zich op berichtgeving van ‘journalistiek onderzoeksplatform’ Correctiv. Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt roept de staatsomroep tot de orde: “Dit is fake news. Allang achterhaald, het bleek een leugen van het met miljoenen belastinggeld gefinancierde (linkse) nieuws- en onderzoeksplatform Correctiv.”

Niet te harden

Jurist Sietske Bergsma verwoordt de gedachtegang van de NOS-redacteuren: ‘We schrijven het gewoon op, het is toch maar Duitsland, mensen volgen dat niet’.

“De onzin die mainstream media klakkeloos overnemen, is niet te harden,” aldus Bergsma.

Woord ‘deportatie’ nooit gevallen

De adjunct-hoofdredacteur van Correctiv, Anette Dowideit, heeft maanden geleden al toegegeven dat het woord ‘deportatie’ nooit is gevallen. Ze voegde toe dat ook Correctiv het woord ‘deportatie’ nooit heeft gebruikt, maar dat de Duitse media dat ervan gemaakt hebben.

AfD wil dat asielzoekers repatriëren oftewel terugkeren naar hun land van herkomst. Dat staat ook in hun partijprogramma.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *