Themabeeld.© Getty Images

Het parket van Oost-Vlaanderen waarschuwt voor monkey dust nadat een 28-jarige vrouw onder invloed van de designerdrug op intensieve zorgen opgenomen moest worden. Bij meerdere huiszoekingen werden acht personen opgepakt en allerlei drugs aangetroffen, waaronder monkey dust. Bovendien testte een tweejarig kind positief op diverse soorten harddrugs.

Begin deze maand troffen agenten in Oudenaarde een 28-jarige vrouw aan die zeer eigenaardig gedrag vertoonde en zware spasmen had. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat zij onder invloed was van de designerdrug monkey dust. “De vrouw verbleef enkele dagen op intensieve zorgen, ze was er erg aan toe”, meldt het parket maandagnamiddag in een persbericht.

LEES OOK.“Hij wandelde zijn dood tegemoet, maar had het niet door”: mama Lydia (54) waarschuwt voor designerdrugs na dood Mathias (26)

Monkey dust is een designerdrug die afgeleid is van de amfetamine-achtige chemische substantie cathinon en verboden is onder de Belgische Drugswet. Het parket benadrukt hoe schadelijk deze bijzonder verslavende drug is. “Na inname kan men zeer agressief worden, hallucinaties krijgen en/of spasmen. Zelfs bij beperkt gebruik kan deze drugs op korte termijn heel wat schade aanrichten aan de mentale en fysieke gezondheid”, luidt het.

Huiszoekingen

Na diverse huiszoekingen in de buurt van Oudenaarde werden vier personen, een vrouw van 26 en drie mannen van 25, 28 en 42 jaar, gearresteerd. Bij een huiszoeking werden verschillende soorten drugs aangetroffen, waaronder ook monkey dust. Na verhoor werden de vier verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van inbreuken op de drugswetgeving en aangehouden.

Een dag later werden nog een 26-jarige man en een vrouw van 29 gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens het bezit van verdovende middelen, waaronder monkey dust, in het bijzijn van een minderjarige. Een tweejarig kind testte positief op diverse soorten harddrugs. De twee twintigers werden aangehouden door de onderzoeksrechter in Oudenaarde.

LEES OOK.De Vlaamse stad die wordt geteisterd door nieuwe drug: “Denk niet dat dit een lokaal fenomeen blijft”

Nadien werden bij een huiszoeking in Ronse opnieuw verschillende drugs aangetroffen, waaronder ongeveer een tiental gram monkey dust. In die zaak werden twee verdachten aangehouden. Alle verdachten verschenen inmiddels voor de raadkamer, waar hun aanhouding werd gehandhaafd.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *