© REUTERS

Het nieuwe bronzen standbeeld van koningin Elizabeth II werd onthuld op de dag dat ze haar 98ste verjaardag zou vieren. Maar het was niet het standbeeld van de Queen dat de show stal.

Vandaag om 12:35

Vijftig corgi’s mochten de onthulling van het nieuwe standbeeld in Rutland bijwonen. Gedurende haar tijd als koningin zou ze naar schatting zo’n 30 corgi’s en dorgi’s hebben gehad. Tijdens haar regeerperiode werd ze overal waar ze kwam met de dieren gefotografeerd. Bij het standbeeld van de koningin werden dan ook drie trouwe bronzen corgi’s aan haar voeten geplaatst. Waardoor de delegatie van honden van The Welsh Corgi League maar al te graag aanwezig was bij de onthulling.

Beeldhouwer Hywel Pratley, die het beeld maakte in opdracht van de Lord Luitentant Sarah Furness, denkt dat het het gedenkteken niet alleen een hit zal worden onder koninklijke fans, maar ook sociale mediagebruikers zal aantrekken die een selfie willen met de koninging en haar trio corgi’s.

(Lees verder onder de X)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Corgi op huwelijksreis

De liefde van de koningin voor corgi’s gaat terug tot haar kindertijd, toen haar vader koning George VI voor prinses Elizabeth en haar jongere zus prinses Margaret een Pembrokeshire Welsh Corgi kocht toen ze zeven was.

Jaren later, op de 18e verjaardag van de koningin kwam er een nieuwe corgi, Susan. Snel werden de twee onafscheidelijk en Suusan kwam zelfs mee tijdens de huwelijksreis van de vorstin en Prins Philip in 1947. Susan begon al snel haar eigen corgi-dynastie, met Sugar, die van prins Charles was en Honey, die naar de koningin-moeder ging.

De overleden koningin hield zoveel van haar dat ze na de dood van de hond in 1959 persoonlijk een grafsteen ontwierp voor haar graf in Sandringham House.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *