Archiefbeeld© Jan Van der Perre

Topchef Nick Bril stopt na vijf jaar als culinair verantwoordelijke bij August, het restaurant van het gelijknamige designhotel in Antwerpen. Dat laat hij zelf weten op sociale media. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het hotel onder leiding van het getalenteerde team alleen maar sterker zal worden en nieuwe hoogten zal bereiken”, aldus Bril.

“Na een vruchtbare periode van samenwerking en groei gaan onze wegen nu uit elkaar, en kondigen we vandaag het einde van onze samenwerking aan. Het was voor mij een eer om deel uit te maken van deze unieke reis, waarin we samen de culinaire identiteit en gastbeleving bij August hebben verdiept”, schrijft de topchef op zijn sociale media.

Volgens Bril moet August nu verder vorm krijgen zonder zijn visie. “Ik hoop een waardevolle bijdrage te hebben geleverd aan het DNA van August. Ik heb er alle vertrouwen in dat het hotel onder leiding van het getalenteerde team alleen maar sterker zal worden en nieuwe hoogten zal bereiken. Ik koester de geweldige momenten die we hebben gedeeld. Mijn oprechte dank gaat uit naar het team van August, en in het bijzonder naar Mouche, Laurent, mijn rechterhand Pieter, Mathilde en Hanne. Jullie inzet, toewijding en vriendschap maakten deze reis buitengewoon.”

“Inzet, toewijding en passie”

“Nick Bril heeft ons vanaf het begin in 2019 begeleid bij het vormgeven van onze culinaire identiteit en het DNA van het restaurant, onder leiding van chef-kok Pieter Starmans. We willen Nick bedanken voor zijn inzet, toewijding en passie. Mede dankzij zijn inspanningen zijn de bar en het restaurant van August populaire bestemmingen geworden voor zowel lokale als internationale gasten, met een creatief, elegant en seizoensgebonden menu”, schrijft het team van August op sociale media.

Het onderzoek naar de aanrijding van de Britse hulpkok Joe Claridge (37) is nog steeds lopende. Begin januari reed Bril zijn hulpkok aan na een nieuwjaarsfeestje met veel drank. De gevolgen waren desastreus: de vader van een zoontje van vier zweefde 51 dagen lang tussen leven en dood. De man is recent ontwaakt uit zijn coma, maar de revalidatie wordt zwaar. Bril was, ondanks een positieve ademtest, toch achter het stuur van zijn Land Rover gekropen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *