Themabeeld© Shutterstock

Verschillende personen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag het vuur geopend op een gebouw in Jemeppe-sur-Meuse, een dorp in de provincie Luik en een deelgemeente van Seraing. Negen verdachten zijn opgepakt. Dat meldt het parket van Luik vrijdagavond.

Bron: BELGA

De feiten vonden op vrijdagochtend rond 5 uur plaats voor een appartementsgebouw. Volgens getuigen stopte een wagen met verschillende mannen aan boord, die gewapend waren en kogelvrije vesten droegen. Ze openden het vuur in de richting van het gebouw, en sloegen vervolgens op de vlucht. Niemand raakte gewond.

Agenten merkten het voertuig op in de buurt van Nandrin. Het werd geëscorteerd door twee bestelwagens. De politie van Seraing slaagde erin de twee bestelwagens tegen te houden. Negen mensen met de Franse nationaliteit zijn opgepakt. Ze zijn niet bekend bij het Belgische gerecht. De andere inzittenden van de personenwagen konden ontsnappen.

Het vermoedelijke slachtoffer dat de gewapende mannen viseerden, is ondervraagd en legde uit dat ze afgeperst werd. Omdat ze niets had gegeven, zeiden de daders dat ze terug zouden komen. Een verdachte die vrijdag is ondervraagd heeft dat niet bevestigd. Het onderzoek loopt.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *