Televisiemaker Luk Alloo interviewt elke dag een politicus, 33 in totaal. Vandaag is het de beurt aan Groen-covoorzitter Nadia Naji. “Ik zie in mezelf wel een minister, en dan vooral op Onderwijs en Welzijn”, geeft Naji toe.

1 minuut

Nadia Naji krijgt van Luk Alloo één minuut de tijd om zich voor te stellen aan de (jonge) lezers. “We hebben jou nodig tegen extreemrechts, maar we hebben je vooral nodig om een goed klimaatbeleid en om iedereen in deze wereld een eerlijke kans te geven. Van Gaza tot in België.”

LEES OOK. Nadia Naji (Groen): “Een deel van de fossiele subsidies afschaffen en met dat geld de armoede aanpakken, dát moeten we doen”

LEES OOK. Luk Alloo maakt reeks interviews met politici voor site Gazet van Antwerpen: “Ik wil niemand aanvallen, ik wil hen begrijpen”

300 miljard euro

Stel dat je plots een zak geld van 300 miljard euro mag besteden? “Dat iedereen gratis naar school kan gaan, dat er voor elke klas een leerkracht staat en dat de wachtlijsten in de crèches zijn weggewerkt.”

Gezegd is gezegd

Vorig jaar zei u dat “Vooruit meehuilt met het Vlaams Belang”. Heeft u spijt van de hardheid van die quote? “Nee, ik meen dat en zie dat nu nog. Ze hebben standpunten in lichtere vorm overgenomen.”

Korte vragen

Als u geen politicus was, wat dan wel? “Leerkracht. Ik heb nog lesgegeven en vond dat heel leuk. Ik zou ook graag minister van Onderwijs zijn.”

De waarheid

Waarom bent u in de politiek gestapt? “Ik wilde het pas op mijn 40ste doen, maar het is tien jaar eerder gebeurd omdat ik nu met mijn energie dingen wil veranderen.”

Waarom

Waarom moet de burger op Groen stemmen? “De klimaatuitdagingen zijn enorm belangrijk voor onze toekomst. Daarnaast zijn wij de enige partij die niet mee heult met het Vlaams Belang.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *