In Parijs zijn afgelopen nacht de wieken van het legendarische cabarettheater Moulin Rouge neergestort. Daarbij liep ook de voorgevel van het gebouw in de toeristische wijk Pigalle schade op, maar slachtoffers zijn er volgens de brandweer niet gevallen.

Vandaag om 08:00

Het incident deed zich voor tussen 2 en 3 uur ‘s nachts, melden diverse Franse media. Ook de voorgevel van het iconische gebouw raakte beschadigd. De eerste drie letters stortten namelijk ook neer. Er zou geen verder instortingsgevaar zijn.

De kapotte vleugels van de Moulin Rouge waren donderdagochtend vroeg nog steeds bedekt met een groen zeil. Er werd een veiligheidsperimeter opgezet rond de plaats van het ongeval voordat de vleugels rond 8 uur ‘s ochtends werden weggehaald, meldt BFMtv.

© REUTERS

© REUTERS

Wekelijkse controle

“Dit is de eerste keer dat er een ongeval van dit type plaatsvindt sinds de oprichting op 6 oktober 1889”, zegt een bron dicht bij Moulin Rouge aan AFP donderdagochtend. “Gelukkig gebeurde het na sluitingstijd”, aldus diezelfde bron die erop wijst dat de technische directie van het cabaret het mechanisme van de wieken wekelijks controleert. Tot nu toe zouden er geen problemen zijn opgemerkt.

Het enige ernstige ongeluk dat zich heeft voorgedaan in de tempel van Cancan was een brand veroorzaakt door bouwwerkzaamheden in 1915, waardoor het gedurende negen jaar moest sluiten, meent het cabaret.

Het beroemde etablissement aan de voet van de Butte Montmartre, synoniem met de wilde Parijse nachten van het Lido en de cancan dansers, en waar elke dag duizenden bezoekers voor op de foto gaan, viert op 6 oktober zijn 135e verjaardag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

© REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *