De hardwerkende Nederlandse middenstand krijgt weer een klap te verwerken. Deze keer komt de uppercut van de regering die, in haar oneindige wijsheid, besloten heeft de accijnzen op vloeibaar gas, zoals propaan, astronomisch te verhogen. Maar liefst van 300 naar 1200 euro! Een verviervoudiging die vooral mkb-bedrijven en zo’n 100.000 huishoudens die afhankelijk zijn van dit gas zwaar gaat treffen.
De maatregel is een zoveelste bewijs van een overheid die lijkt te zwelgen in het opdrijven van kosten voor de burger, terwijl ze tegelijkertijd de hand ophoudt voor meer belastinggeld. Het mkb, de ruggengraat van onze economie, wordt hierdoor onevenredig hard getroffen. Veel van deze bedrijven en huishoudens kunnen niet eenvoudig overstappen op alternatieven zoals aardgas of elektriciteit, omdat ze simpelweg geen toegang hebben tot het aardgasnet en elektrische oplossingen vaak technisch of financieel onhaalbaar zijn.
Hans Verhoeven, voorzitter van de Vereniging Vloeibaar Gas, licht toe in de Telegraaf: “Deze mensen en bedrijven hebben geen alternatief en worden nu geconfronteerd met een prijsverhoging die keihard aankomt.” Verhoeven wijst op de paradox van een overheid die enerzijds de overstap naar elektrische auto’s subsidieert, terwijl anderzijds degenen die afhankelijk zijn van propaan voor verwarming of bedrijfsvoering worden gestraft met een accijnsexplosie.

Wat bezielt onze beleidsmakers? Op het moment dat Nederland van het aardgas af moet en de belangstelling voor alternatieven zoals propaan toeneemt, kiest onze overheid ervoor om deze noodzakelijke bron van energie financieel onbereikbaar te maken voor duizenden. Tuincentra, campinghuisjes, foodtrucks, boeren – ze zijn allemaal afhankelijk van propaan. Vaak als enige optie.

De situatie wordt nog absurder wanneer je bedenkt dat Nederland barst van het gas. Er ligt genoeg in de grond en onder de Noordzee, maar nee, we laten liever een Russische oligarch belastingvrij (Michael Fridman red.) profiteren van onze natuurlijke bronnen terwijl onze eigen burgers en ondernemers worden uitgeknepen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

Dit is geen beleid, dit is roof. Het is tijd dat er een einde komt aan deze geldklopperij waar alleen de overheid en grote spelers van profiteren. De middenklasse wordt weer het kind van de rekening, en dat in een tijd waar elke euro telt. Nederland verdient beter, het mkb verdient beter. Stop de waanzin, stop de accijnsverhogingen op propaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *