Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

We zullen eraan moeten wennen dat Nederland mogelijk een hoge prijs betaalt voor zijn veiligheid en welvaart, zei demissionair minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Van Leeuwen maandag tijdens een toespraak op de Universiteit Leiden. “Ook als die wordt gemeten in burgerslachtoffers en bodybags.”

Hij bedoelt hiermee dat er doden kunnen vallen, zowel onder burgers als militairen. Wennen aan dit idee is nodig omdat Europa niet langer kan leunen op de Verenigde Staten, zei Van Leeuwen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/minister-van-leeuwen-maakt-geesten-rijp-voor-nederlanders-in-bodybags-1.png

De minister pleitte voor een ‘veel steviger’ optreden van Nederland in de wereld, die ‘inherent gevaarlijk en tragisch is’. Om die reden is het maken van vuile handen volgens hem onvermijdelijk.

Hier bereidt het kabinet ons dus op voor

De voormalige nationale veiligheidsadviseur van Rutte deed ook nog een opmerkelijke uitspraak: hij zei dat we moeten laten zien dat we bereid zijn geweld te gebruiken om de vrede te bewaren.

“Hier bereidt het kabinet ons dus op voor. Dat onze kinderen naar Oekraïne worden gestuurd om in bodybags terug te keren,” merkt journalist Eric van de Beek op.

Als eerste naar het front

Psycholoog en jurist André Rozendaal heeft een aantal vragen voor de minister. “Hoe denkt u dat bodybags met burgers en militairen tot vrede zullen leiden? Overweegt u, samen met uw geliefden en collega’s, als eerste naar het front te gaan? Bij het ‘feest van oorlog’ mag uw aanwezigheid als mede-initiator verwacht worden. Niet alleen stoere oorlogstaal toch? Minister is ‘dienaar’ toch? Wie of wat denkt u te dienen met uw opstelling? Het Goede of het Kwade?”

“Er zijn al genoeg oorlogen en crises in de wereld. Dus laten we gaan praten in plaats van bodybags bestellen,” aldus Rozendaal.

Hij kan zich volgens de psycholoog beter onder liefdevolle behandeling en zorg stellen, desnoods in een straitjacket, dan duizenden mensen in bodybags te laten afvoeren en hun naasten in wanhoop achter te laten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
21
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *