Servië

In Oost-Europa wordt er met man en macht gezocht naar Danka Ilić, een peuter van bijna 2 jaar. Zij verdween vorige week uit de Servische stad Bor, maar werd ondertussen mogelijk al gespot in Oostenrijk.

Danka verdween op dinsdag 26 maart uit de tuin van haar ouderlijke woning in Bansko Pole, in de buurt van de oostelijke stad Bor in Servië. Onmiddellijk na haar verdwijning werd een grote zoekactie opgezet, waarbij politie, brandweer en vrijwilligers het gebied uitkamden. Zonder resultaat.

Er werd een opsporingsbericht verspreid, waarin staat dat het meisje bruin haar en bruine ogen heeft en ongeveer 85 centimeter groot is. Ze had op het moment van haar verdwijning een paarse broek, een olijfkleurig jasje en zwarte sneakers aan.

(Lees verder onder de foto)

Interpol heeft ondertussen een opsporingsbericht verspreid.© Interpol

Enkele dagen later kreeg de politie een interessante tip binnen. Een Serviër die in het Oostenrijkse Wenen woont, had het meisje mogelijk gezien. Op 30 maart zag hij een meisje dat erg op Danka leek samen met twee vermoedelijk Roemeense vrouwen. De man maakte een video van de vrouwen met het kind en bezorgde die video aan de politiediensten. Het is niet zeker of het meisje op de video ook effectief de vermiste Servische peuter is, maar de Oostenrijkse autoriteiten zijn nu alleszins betrokken bij de zoekactie en hebben burgers gevraagd om contact op te nemen als de Danka zouden zien.

Ondertussen is ook Interpol betrokken bij de verdwijning van het meisje. Zij hebben een opsporingsbericht verspreid voor Danka.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *