© Oregon Department of Fish and Wildlife

VS

Na een ongeval belandde in de Amerikaanse staat Oregon een vrachtwagen in de zijberm. In die vrachtwagen zaten iets meer dan 100.000 levende vissen, die door het ongeval een opvallende nieuwe thuis kregen.

Vandaag om 13:56

De grote tankwagen raakte in het noordoosten van de staat Oregon van de weg en rolde tot die ondersteboven in de berm kwam te liggen. De bestuurder van de vrachtwagen raakte daarbij lichtgewond en kon verzorgd worden. Maar er was nog een ander groot probleem. De vrachtwagen vervoerde op dat moment 102.000 jonge zalmen uit een kwekerij. Toen het voertuig tot stilstand kwam, zakte de grote tank naar beneden en kwam die naast een stroom langs de weg terecht.

(Lees verder onder de foto)

© U.S. Fish and Wildlife Service

Zowat 77.000 vissen kwamen daardoor in het water van de stroom terecht, meldt het Oregon Departement of Fish and Wildlife. Leuk voor de vissen, kan je denken. Maar eigenlijk stonden ze al op het punt om vrijgelaten te worden. Maar dat gebeurde nu op de verkeerde plaats. De vissen waren opgekweekt in de Lookingglass Hatchery om de populatie wilde zalm in de Imnaha River, ongeveer 90 mijl naar het oosten, een duwtje in de rug te geven.

Door het ongeval wordt er nu een veel kleinere populatie vissen verwacht. 25.529 vissen overleefden het ongeval namelijk niet. Zij werden in de tanker teruggevonden of op de berm. “De 77.000 vissen die nu in Lookingglass Creek terecht zijn gekomen, zullen waarschijnlijk van daaruit terugkeren en ongeveer 350-700 extra volwassen exemplaren voortbrengen”, zegt het Departement. “Visserijbeheerders verwachten dat er in 2026 en 2027 zo’n 500-900 volwassen vissen minder zullen terugkeren als gevolg van het verlies.”

LEES OOK. De Noordzee lijkt stilaan leeggevist, en dat ligt niet alleen aan grootschalige visvangst: “Die duizenden hobbyvissers hebben ook een grote impact”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *