© INDEPENDENCE POLICE DEPARTMENT

Een man uit de Amerikaanse staat Kansas heeft bekend dat hij zijn echtgenote vermoordde in het ziekenhuis. Hij zou dat gedaan hebben om financiële redenen.

Gisteren om 15:19

Iets voor 23.30 uur vrijdagavond belde het personeel van het Centerpoint Medical Center naar de politie. Zij dachten dat iemand een van hun patiënten mogelijk had aangevallen. De vrouw in kwestie was in het ziekenhuis opgenomen omdat ze nierpatiënt is en een nieuwe katheder voor dialyse moest krijgen. Toen de agenten vrijdagavond arriveerden, lag de vrouw er bewusteloos bij. Ze was nog in leven, maar volgens de artsen was ze hersendood. De vrouw stierf uiteindelijk zaterdag.

De 75-jarige echtgenoot van de vrouw, genaamd Ronnie Wiggs, werd opgepakt op verdenking van moord. Hij had vrijdagavond het ziekenhuis verlaten, maar zijn zoon zou hem teruggebracht hebben naar de instelling. Daar bekende hij de feiten in het ziekenhuis. “Ik heb het gedaan. Ik heb haar gedood. Ik heb haar gewurgd”, zou hij gezegd hebben volgens de gerechtsdocumenten.

LEES OOK. Alweer was er een contactverbod, alweer kon vrouw niet gered worden: faalt het systeem van tijdelijke huis- en contactverboden?

Volgens de openbare aanklager zou hij zijn vrouw vrijdagavond gewurgd hebben. Hij zou daarbij haar mond en neus afgeschermd hebben zodat ze niet in staat was om hulp te roepen.

Wiggs bekende ook dat hij eerder al had geprobeerd om zijn vrouw te doden toen ze in een revalidatiecentrum verbleef. Maar dat mislukte. Zijn vrouw werd opnieuw wakker en zei hem dat hij dat niet opnieuw mocht doen. Een andere keer had hij ook het plan haar te doden, maar kreeg hij de kans niet omdat ze aan verschillende monitoren aangesloten was.

Wiggs bekende ook dat hij eerder al had geprobeerd om zijn vrouw te doden toen ze in een revalidatiecentrum verbleef. Maar dat mislukte

De man zou depressief geweest zijn en kon de zorg en medische kosten van zijn vrouw niet langer dragen, klonk het.

LEES OOK. Advocate Davina Simons ziet dat er nog steeds veel vrouwenmoorden voorkomen kunnen worden: “Ik denk vaak: vooruit politici, het is aan jullie”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *