© Shutterstock

Een man uit Pennsylvania kreeg de schok van zijn leven toen hij ontdekte dat hij de Amerikaanse staat 34 miljard dollar moest. “Ik verdien niet eens meer dan 100.000 dollar per jaar”.

Vandaag om 11:15

“Ik wist dat het een duidelijke blunder was. Ik verdien niet eens meer dan $100.000 per jaar, dus het is onmogelijk dat ik ook maar in de buurt van dat bedrag kom,” vertelde Barry Tangert aan News 8 over de verbijsterende blunder.

De inwoner van Lancaster County vertelde dat de raadselachtige brief een van de twee dingen was die afgelopen weekend met de post kwamen. Hij opende de eerste en vond een cheque van de federale overheid voor een terugbetaling van meer dan 900 dollar. De gelukkige Barry opende vervolgens de tweede brief, maar die bracht minder goed nieuws. Barry zou de staat namelijk 34.576.826.261,47 dollar schuldig zijn. Het totaal was zo groot dat het niet eens op één regel van het document paste.

LEES OOK. “Misleidende brief” laat zelfstandigen 190 euro betalen voor iets wat ze niet willen: “Ik voel me bedot”

Tangert wist meteen dat het een vergissing was – het verbazingwekkende getal is meer dan het drievoudige van de 11 miljard dollar die Amerika’s rijkste man Elon Musk zegt dat hij de overheid in 2022 schuldig is.

Hoe de fout tot bij hem geraakt is, is voor Tangert nog steeds een raadsel.

”Goed jaar”

“Ik weet niet of het een computerstoring was of dat het een invoerfout was van mijn belastingadviseur,” zei Tangert. Hij nam contact op met de klantenservice van het Pennsylvania Department of Revenue, die weinig hulp bood. “Het eerste wat de persoon aan de lijn zei was: ‘Je hebt een goed jaar gehad.’ En ik zei: ‘Was dat maar waar”, zei Tangert.

Gelukkig heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het probleem inmiddels opgelost. De fout zou te wijten zijn aan verkeerde nummers die in het systeem zijn ingevoerd. Volgens de belastingdienst zou er enkel sprake zijn van een fout bij Barry Tangert en moeten andere inwoners dus ook niet vrezen voor zo’n factuur.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *