© REUTERS

In de Verenigde Staten is een persoon besmet geraakt met de H5N1-variant van het vogelgriepvirus. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag bevestigd, nadat de autoriteiten van de Amerikaanse staat Texas eerder al gewag maakten van de besmetting. De patiënt was met het virus in contact gekomen door besmette melkkoeien en ontwikkelde op 27 maart symptomen.

Bron: BELGA

Gisteren om 16:33

Het is de eerste keer dat een mens via contact met een besmette koe het H5N1-vogelgriepvirus oploopt en ook pas de tweede keer tout court dat bij een persoon in de VS een besmetting met het virus wordt vastgesteld. Er zijn voorlopig geen andere gevallen geïdentificeerd van menselijke infectie, gerelateerd aan dit geval.

Omdat het virus voorlopig geen mutaties heeft ondergaan die een menselijke overdracht zouden vergemakkelijken, schat de WHO het risico van dit virus voor de volksgezondheid van de algemene bevolking in als laag. Personen die beroepsmatig in contact komen met het virus lopen een laag tot gematigd risico op besmetting.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *